Konak Belediyesi Güzelyalı Kültür Merkezi'nde düzenlenen kurslara katılım yoğun oldu. Hafta içi ücretsiz olarak açılan kurslarda bale, İngilizce, tiyatro ve satranç eğitimleri veriliyor. Programlara katılan minikler aldıkları eğitimle hem kendilerini geliştirme fırsatı buluyor hem de eğlenceli günler geçiriyor. Kursa katılan miniklerin en çok ilgi gösterdiği branşların başında ise bale geliyor. Bu yıl ilk kez yaz döneminde açılan bale kursuna yaşları 5 ile 9 arasında değişen 16 yetenekli çocuk katılıyor. Haftanın iki günü verilen kurslar sayesinde geleceğin balerin adayları bir araya geliyor. Uzman eğiticiler eşliğinde ilk kez baleyle tanışan minikler, süslü ve renkli kıyafetleriyle dans etmenin keyfini yaşarken, spor  yapmış oluyor. Bale sayesinde özdisiplin aşılanan çocukların beden sağlığı gelişirken aynı zamanda psikolojileri de olumlu etkileniyor.

Her biri kuğu gibi

Konak Belediyesi bünyesinde ücretsiz verilen kurslar velilerden de tam not aldı. Veliler kursa yazdırdıkları çocuklarının yapılması zor hareketleri kısa sürede öğrendiğini görünce ortaya çıkan başarıyla gurur duyuyor. Kursa katılman minikler de bale yapmaktan oldukça memnun. Tatilden sıkılan minikler eğitimlerin verildiği saatleri iple çekiyor. Hem dans figürlerini öğreniyorlar hem de cimnastik sporunu aratmayan figürlerle spor yapmış oluyorlar. Bale yaparken giydikleri kıyafetlerle hepsi birer kuğuyu andıran minik balerinler, yaz kursunun ardından başlayacak yeni dönemde de baleye devam etmek istiyor.

Yeni merkezler kurulacak

Yaz kursları sayesinde minik bedenlerin tatil boyunca sosyal yaşamdan kopmadığını belirten Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, ilerleyen dönemde kuracakları çocuk ve gençlik merkezleriyle daha etkin ve nitelikli programlar uygulayacaklarını söyledi. Pekdaş, 'Konak'ın bugüne dek gidilmemiş noktalarına giderek buralarda çocuk ve gençlik merkezleri açacağız. Var olan merkezleri de daha nitelikli ve işlevsel hale getirerek çocuk ve gençlerimizin yanında olacağız' dedi.