İzmir Metro İzmirspor istasyonunda dört yıldır sergilenen ve bir süredir Ak Partili bazı kişilerin müstehcen olduğu gerekçesiyle çeşitli eylemler yaptığı 'Müzisyen' adlı mitolojik ahşap heykel dün akşam çok sayıda suç kaydı olduğu bildirilen Serdar K. tarafından yapılan saldırıyla kırıldı. Sosyal medyada açılan 'Heykel yerine dikilecek' hastagıyla saldırıya tepki gösterildi.

İzmir Metro A.Ş. yönetimi saldırı sonrası yaptığı, "Bu çağda bu kafa" başlıklı basın açıklamasında dört yıdır İzmirspor istasyonunda yer alan ve bir süredir bir siyası partinin Karabağlar İlçe Teşkilatı'na mensup kişilerin provakatif eylemlerine maruz kalan 'Müzisyen' adlı mitolojik ahşap heykel, saldırıya uğradığını kamuoyuna duyurdu. Açıklamada hakkında çok sayıda suç kaydı olduğu belirtilen saldırgan Serdal K.'nin, saat 16.50 sıralarında İzmirspor istasyonuna yolcu gibi giriş yapıp, heykelin yanına yanaştığını ve önce kaideyi yere devirdiğini ardından heykeli parçaladığını bildirdi. Güvenlik görevlileri ve istasyon yetkilileri tarafından yakalanan Serdar K. polis tarafından gözaltına alındı. İfadesi alınan Serdar K. daha sonra serbest bırakıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, kent kültür ve sanat hayatına katkı etkinlikleri kapsamında başlattığı Uluslararası Heykel Çalıştayı'nın; 2012 yılında 'Akdeniz' konsepti ile yapıldığını, çok sayıda yerli, yabancı sanatçı büyük ölçekli 'ahşap' eserler ürettiğini belirten İzmir Metrosu yetkilileri, "Bu çalıştayda dereceye giren 12 eser, Kültürpark, İnciraltı ve Tarihi Havagazı Fabrikası başta olmak üzere kentin birçok yerinde aylarca sergilenerek beğeni gördü. Son olarak bu 12 eser İzmir Metro'nun çeşitli istasyonlarına yerleştirildi. Bu 12 eserden biri olan ve İspanyol sanatçı Almacino Gonzales Andres tarafından yapılan 'Müzisyen' adlı mitolojik figür olan heykel; dört yılı aşkın zamandır şu anda sergilendiği yerde bulunuyordu, sanatsever İzmirliler için de heykel önünde eser hakkında açıklayıcı bilgi panosu da yer alıyordu" dedi. İzmir Metrosu yetkilileri saldırgan hakkında şikayette bulunulurken, hasar gören eser, hasar tespiti ve onarım amacıyla bir süreliğine yerinden alındı.

Heykele yapılan saldırının duyulmasının hemen ardından sosyal medyadan tepkiler geldi. Twitter'de 'Heykel yerine dikilecek' hastagı açıldı. Sosyal medya kullanıcıları heykele yapılan saldırıya tepki gösterirken, heykelin yeniden sergilenmesini istedi.