13 - 22 Şubat tarihleri arasında yapılacak 3 ayrı şampiyonada Buca'yı ve ülkemizi temsil edecek 22 sporcuyu makamında kabul edip başarılar dileyen Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, onları 'şampiyonluğa' uğurladı. Sporculardan iyi derecelerle dönmelerini beklediklerini söyleyen Piriştina, üç adet spor kompleksi müjdesini verdi.

Buca'nın genç yetenekleri şampiyonluk için yola çıktı. Katıldıkları bölgesel ve ulusal turnuvalarda büyük başarılara imza atan Buca Gençlik ve Spor Kulübü'nün genç taekwondocuları, 13 - 22 Şubat tarihleri arasında Antalya Belek'te yapılacak olan Turkish Open, Avrupa Kulüpler ve Minikler Avrupa Taekwondo Şampiyonaları için yola çıktı. Şampiyonalarda Buca'yı ve ülkemizi edecek 22 sporcuyu makamında ağırlayan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, sporculara başarılar diledi. Dereceye giremeseler dahi sporcuların üzülmemesini ve her zaman onların yanında olacaklarını belirten Başkan Piriştina, ilçeye üç adet spor komleksi yapacakları müjdesini de verdi.

Buca'ya üç yeni spor tesisi yapılacak

Kültür, sanat ve spor alanında Buca'yı lider ilçe hedefiyle çalıştıklarını söyleyen Başkan Piriştina, bu amaçla ilk yılda ücretsiz spor kurslarına yoğunluk verdiklerini ve artık tesisleşme aşamasına geçtiklerini söyledi. Piriştina, "Spor yatırımlarımızı artık tesisler bünyesine taşıyoruz. Buca'ya yakışır üç ayrı tesis inşa edeceğiz. Biri Evka-1'e, diğeri Yaylacık'a olacak. Üçüncü tesis ise Büyükşehir Belediyesi ile görüşmelerin ardından netlik kazanacak. Özellikle Yaylacık'a yapacağımız merkez Türkiye'nin en güzel spor merkezlerinden biri olacak" dedi.

Hedef en az 5 madalya

Şampiyonalara çok iyi hazırlandıklarını ve kamp döneminin çok iyi geçtiğini söyleyen Başantrenör Bülent Tekin, başarılı olacaklarına inançlarının tam olduğunu belirtti. Tekin, Buca'yı ve milli takımı temsil etmenin kendileri için gurur verici olduğunu dile getirdi.
Şampiyonalarda tek hedeflerinin şampiyon olmak ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek olduğunu söyleyen genç taekwondocular da, derece almadan dönmeyeceklerini ifade etti. 

86 ülke takımının katılacağı şampiyonalarda 13-16 Şubat tarihleri arasındaki Turkish Open Taekwondo Şampiyonası'nda 10 sporcu, 18-20 Şubat tarihleri arasındaki Avrupa Kulüpler Taekwondo Şampiyonası'nda Yıldız takımından 4 sporcu ve 21-22 Şubat tarihleri arasındaki Minikler Avrupa Taekwondo Şampiyonası'nda ise 8 sporcu, Buca ve milli takım için mücadele edecek.