Esin Gençel-İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay'ın eşi ve Emniyet Teşkilatı Mensupları Hanımları Yardımlaşma Derneği İzmir Şube Başkanı Zeynep Bilkay "Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın eğitimi için katkı veren tüm kişi ve kurumlara teşekkür ediyoruz" dedi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki şehit, malül ve yardıma muhtaç polis çocuklarının üniversite burslarını karşılamak amacıyla, Bayraklı Arena'da polis eşleri tarafından tertip edilen yardım çayında İzmirli yardımseverlerin desteğiyle eğitime yaklaşık 110 bin liralık destek sağlandı. Çiğli ve Karşıyaka İlçe Emniyet müdürlüklerinin ev sahipliğinde gerçekleşen organizasyona Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Akın Öztürk'ün eşi Tülay Öztürk, Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Atilla Kezek'in eşi Çiğdem Kezek, Karşıyaka Kaymakamı Mehmet Emin Avcı'nın eşi Sermin Avcı, Çiğli Kaymakamı Mustafa Arı'nın eşi Emine Arı, Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak'ın eşi Ayfer Solak, Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak'ın eşi İnci Sancak , İzmirli işadamları Mustafa Kürkan'ın eşi Nurhan Kürkan , Fethi Korkmaz'ın eşi Semanur Korkmaz, Selahattin Külçe'nin eşi Güneş Külçe, Ergin Coşkun'un eşi Mehtap Coşkun, şehit polis aileleri, polis eşleri ve vatandaşlar katıldı.

272 üniversite öğrencisine burs

Şehit ve malül polis çocukları başta olmak üzere yardıma muhtaç 272 yüksek öğrenim öğrencisine burs verdiklerini kaydeden Emniyet Teşkilatı Mensupları Hanımları Yardımlaşma Derneği İzmir Şube Başkanı Zeynep Bilkay, bursların gelirini bu tür çaylar aracılığıyla sağladıklarını söyledi. Karşıyaka ve Çiğli ilçe Emniyet Müdürleri eşlerinin ev sahipliğinde gerçekleşen organizasyonda da önemli ölçüde bağış sağlandığını belirten Bilkay "Buradan elde edilen gelir, şehit, malül, emekli ve yardıma muhtaç meslek mensuplarımızın yüksek öğrenim gören çocuklarının eğitim bursları için kullanılacak. Hemen hemen her ay bir ilçede gerçekleştirdiğimiz bu tür etkinliklerle çocuklarımızın eğitimi için katkı sağlamaya çalışıyoruz. Bu konuda destek sağlayan herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştu.