İzmir Aliağa'da rehine krizi yaşanıyor. Osman G. isimli kişi, pompalı tüfekli bir apartman dairesini bastı ve iki kişiyi rehin aldı. Polis bir süre şahısı ikna etmeye çalıştı ancak başarılı olamadı. Operasyon için özel harekat polisleri hazırlığa başladı. Osman G. ise yemek ve çay siparişi verdi. Zaman zaman terasa da çıkan Osman G. polise karşı direnmeye devam ediyor

Aliağa Siteler Mahallesi 428 sokak, Ekin Sitesi'ndeki bir apartmanın beşinci katına pompalı tüfekle gelen, pazarcılık yaparken bir süre önce bir petrokimya şirketinde taşeron şirket işçisi olarak işe başladığı öğrenilen 34 yaşındaki Osman G., eve gündelikçi olarak temizliğe gelen 36 yaşındaki Songül T. ve yakını 19 yaşındaki Muzaffer T.'yi saat 09.30'da rehin aldı.

Binada tesisat işiyle uğraşan ustaların gürültüler üzerine durumdan şüphelenip ihbarda bulunması üzerine polis ekipleri, çevre güvenliğini aldı. Evin terasındaki iki rehineyi bırakması için polislerin saatler süren ikna çabasından sonuç alamadı. Özel Harekat Polisleri de operasyon için hazırlığa başladı.

Evin terasından üç, dört kez elindeki pompalı tüfek ile havaşa ateş eden Osman G.'nin aslen Balıkesirli olduğu, taşeron şirkette işe başlayınca Manisa'daki evini bir süre önce Aliağa'ya taşıdığı öğrenildi. Osman G.'nin rehin aldığı Songül T. ile daha önce ilişkisi olduğu ileri sürüldü.

Yemek ve çay siparişi veren Osman G. zaman zaman teras çıkıp, kendisini ikna etmeye uğrayan polislere direnmeyi sürdürdü.


7.5 SAAT SÜRDÜ

İzmir'in Aliağa ilçesinde, Osman G. pompalı tüfekle bir apartman dairesini basıp rehin aldığı iki kişiden 19 yaşındaki Muzaffer T.'yi, 6.5 saat sonra serbest bıraktı. Muzaaffer T.'yi saat 16.00 sıralarında bırakan Osman G. bir saat sonra da annesi Songül T.'yi bırakıp polislere teslim oldu.

Dışarıda bekleyen rehinelerin yakınları Osman G.'ye saldırmak istedi. Polis sıkı güvenlik önlemleri altında Osman G.'yi Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü.