Atatürk Stadı Seha Aksoy Atletizm Pisti’nde yapılan bölge elemelerine, İzmir, Manisa ve Muğla illerinden erkek ve kadın posta dağıtıcıları katıldı. PTT Genel Müdürlüğü’nce düzenlenen yarışta 11 kadın 5 bin metre, 19 erkek sporcu 10 bin metrede ilk üçe girip Ankara’da yapılacak Türkiye elemelerine katılabilmek için kıyasıya yarıştı. Yarışmada, bitiş çizgisine varan sporcular arasında fenalık geçirenler oldu.

PTT İzmir Başmüdürü Selahattin Ekinci, yarışmaya katılan sporcuların motivasyonunu artırmak, moral vermek için elinde geleni yaptı. Onları alkışlayan, zaman zaman birlikte yürüyen, hatta yerlere uzanıp espriler yapan Ekinci, yarışı eğlenceli hale getirmeye çalıştı. Yarış hakemleri de bu eğlenceye katılıp pist ihlali yapan Ekinci’ye üç kez sarı kart gösterdi.

İzmir PTT Baş Müdürü Selahattin Ekinci, PTT ailesi olarak kurum personeli arasındaki motovisyonu artırmak, spor ahlakına uygun sağlıklı sporcu personel yetiştirmek ve sosyal dayanışmayı pekiştirmek üzere her yıl geleneksel olarak düzelen Posta Dağıtıcıları Yürüyüş Yarışması’nda bu yıl Türkiye’yi temsil edecek kadın ve erkek yürüyüş takımlarını belirlemek amacıyla bölge seçmelerini gerçekleştirdiklerini belirterek, "1972 Yılından bu yana yapılan bu yarışmalara, ülkemiz ilk kez, 1981 yılından itibaren Balkan Ülkeleri Posta Dağıtıcıları Yürüyüş Yarışması ile katıldı. Gerek takım halinde, gerekse ferdi olarak bugüne kadar çok önemli başarılar elde edildi" dedi.