Nihal Işık- Pazar akşamı evlerinin önünde komşularının sünnet düğününe giden Bilgili ailesi, oğulları 5 yaşındaki Mehmet Ata Bilgili'nin besledikleri Rottweiler cinsi köpeğin saldırısına uğramasıyla perişan oldu. Ata, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde 2 ameliyat geçirdi ve şimdi iyileşip hastaneden çıkacağı günü bekliyor. Torunu Ata'nın başından ayrılmayan babaanne Ragibe Bilgili, "Ata olayın travmasını hala yaşıyor, sürekli çığlık atıyor. Eşim Selim Bilgili, 'torunuma göz kulak olamadım' diye vicdan azabı çekiyor. Köpek 2 ay önce bir tanıdığımızın işyerinden bekçi köpeği, evi korur, hırsız giremez diye getirilmişti. Keşke tüm evimizi kökten hırsız götürseydi de torunumun başına bunlar gelmeseydi. Çok üzgünüz, perişanız" dedi.


Ata'yı zorla köpeğin elinden aldık

Olay gecesinden bu yana sabaha kadar çocuğu başından ayrılmayan anne ve babanın dinlenmeye gittiği bir saatte babaanne Ragibe Bilgili olayı gazetemiz Haber Ekspres ile paylaştı. Babaanne Bilgili olayı şu şekilde anlattı: "Sünnet düğünü gecesi herkese lokum dağıtıldı. Torunum Ata yedikten sonra çok susadığı için bahçemizdeki çeşmenin yanına su içmeye gitmiş. Köpek her zaman bağlı tutuluyor ama hortuma doğru giderken, köpeğin önünden geçerken köpek aniden üzerine atlamış. Ben o sıra eve dönmüştüm. Gelinim de evdeydi. Bir ara 'bir çocuğun ağlama sesi geliyor' dedi. 'Düğün gecesi tüm çocuklar dışarıda ses olur' dedim. Sonra söylediğini yine tekrarladı ve camı açtı. 'Ata' diye çığlıklarını duyunca ben de cama koştum. Köpek torunumun üzerindeydi. O an camdan yanlarına atlamak istedim. Aşağı koştuğumuzda köpek, Ata'nın üzerinde kitlenmiş, bırakmıyordu. Kızım bir mermer parçasıyla kafasına vurdu ama işe yaramadı. Sonra benim elimi de koparsa ben torunumu bu köpekten kurtaracağım dedim ve köpeğin ön kollarının arasına elime sokup tüm gücümle iki kolunu ayırdım."

Kafasıyla top gibi oynamış

Rottweiler cinsi köpeklerinin sürekli topla oyun oynadığını, torununun kafası ile adeta bir top gibi oynadığını söyleyen babaanne Ragibe Bilgili, "Torunumda çok fazla diş izi yok, köpek top gibi kafasıyla oynamış. Hareketli her şeye karşı çok tepki gösteriyordu. Sürekli pençeleriyle sağa sola vurarak çizmiş, parçalamış. Yanına gittiğimizde çok fazla kanaması olmuştu, her yer kandı. Sesimizi duyan komşular yardıma geldi hemen torunumu Önce Buca'da hastaneye götürdük. Kanaması durdurulduktan sonra hemen Ege Üniversitesi Acil Servisine götürdük. O gece acilde kulağı dikildi. Ertesi gün de başka bir ameliyata alındı. Yüzünde çok fazla iz kalacak, gözlerini hiç açamıyor ama hayatta kalmasına şükrediyoruz" dedi. Olaydan sonra Buca Belediyesi'ni  köpeklerinin alınması için arayan aile, köpek kelimesini bile artık duymak istemediklerini, bir daha asla köpek beslemeyeceklerini söyledi. Rottweiler cinsi köpek kuduz tehlikesine karşı 14 gün karantina altında tutulacak.

Göz kapakları, kulağı paramparça


Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Ana Bilim Dalı'ndan Asistan Dr. Hakan Teymur, Ata'nın hastaneye geldiğinde her iki göz kapağı ve sol kulağının paramparça olduğunu söyledi. Dr. Teymur, "Yüzünde ve saçlı derisinin içinde de derin kesikler vardı. Ata ilk gece acil servise geldiğinde KBB hekimleri kulağı dikmiş. Biz plastik cerrahi kliniğimizde alnı, kafayı, göz kapaklarını diktik. 5 yaşındaki bir çocuk için ağır vaka da olsa hayati bir riski yok. Görmesinde bir problem olmayacak sadece sol gözünde göz kapağını açıp kapamada sıkıntı yaşayabilir. Hatta göz kapağı düşüklüğü  gibi bir risk de olabilir. Bunları zamanla göreceğiz. Ata, en az bir hafta kliniğimizde takip edilmeye devam edilecek" dedi.