Ali Sabuktay, konutu terketmeme koşullu adli kontrollü tahliye olmasından dolayı, kendisini ziyarete gelenlere evinin bahçe kapısını açarken ve kapatırken "Kapının önünde karşılamak isterdim, ama" diye espri yaptı. Sabuktay, tahliye beklentilerinin dava süreci nedeniyle yüksek olmasına rağmen mahkemenin takdiri olduğu için bu kararın çıkmaması olasılığını da bildiklerini söyledi. Mahkemenin kararı açıklamasından sonra Pervin Şenel Genç'in tutuklu kalması nedeniyle buruk bir sevinç yaşadıklarını belirten Sabuktay, salondan çıkarken yaşadıkları burukluğun hale devam ettiğini söyledi. Aldığı konutu terketmemek şeklinde adli kontrol tahliyesi kararı hakkında yorum yapmanın doğru olmayacağını belirten Sabuktay, "Mümkün olduğu kadar evde geçireceğim saat, gün ve ayları iyi değerlendirmeye çalışacağım" dedi.

Bir yandan işlerini internet üzerinden ve evde yapacağı toplantılarla devam ettirmek istediğini belirten Sabuktay, "Kitap yazacağım. Kitap okuyacağım. Film seyredeceğim. Bahçeyle uğraşacak, çiçek, domates, biber yetiştireceğim" dedi.

Annesi Azime Sabuktay'a olan hasretinin bitmesinden sonra en çok yeniden köpeklerine kavuştuğu için mutlu olduğuna dile getiren Sabuktay, kendisine arkadaşları tarafından verilen destek eylemlerine de katılan köpeklerinden ikisi 'Afet' ve 'Zıpzıp' ile bahçede oynadı.