Büyükşehir Belediyesi önünde KESK, DİSK, TMMOB, Tüm Bel-Sen ve TTB tarafından düzenlenen anma etkinliği, katliamın yaşandığı saat olan 10.04'te bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu da anma etkinliğine katılarak vatandaşlara sağduyu çağrısında bulundu. 
Türk milletine başsağlığı dileyerek konuşmasına başlayan Başkan Kocaoğlu, 'Ankara'da barış için miting yapan kardeşlerimize bombalarla saldırıda bulunuldu. 97 canımız katledildi. 200'ü aşkın yaralımız var. 48 kardeşimizin hayati tehlikesi sürüyor. Çok büyük bir olayla karşı karşıyayız' diye konuştu. 
Atatürk'ün 90 yıl boyunca Ortadoğu bataklığına girmeden 'Yurtta Barış, Dünyada Barış' prensibiyle ülkemizi koruduğunu belirten Başkan Kocaoğlu, 'Ne zaman dış politikada Ortadoğu'da, İslam aleminde bizim yöneticilerimiz oyun kurmaya kalktı; başımıza bu olaylar geldi. O tarihten itibaren, her gün bir problemle karşı karşıyayız. AKP'nin sürdürdüğü dış politika iflas etti. Ülkenin her tarafında katliamlar yaşanıyor. Biz bu ülkenin sahipleriyiz. Başka gidecek yerimiz yok. 78 milyon insan aynı gemideyiz. Ülkenin iktidar uğruna, kişisel menfaatler uğruna ötekileştirilerek, etnik köken, mezhep ayrılıkları körüklenerek bu hale geldiği malum. Biz bunlara alet mi olacağız? Güvenlik tedbirlerini almayan iktidar karşısında ne yapacağız? Terörün istediği yollara mı sürükleneceğiz? Yoksa dimdik mi duracağız? Demokratik yoldan hakkımızı aramaktan başka yol yok' dedi.

Ekmeklerine yağ sürmeyin

En büyük tehlikenin provokasyon olduğunu belirten ve vatandaşları provokasyona karşı uyaran Başkan Kocaoğlu, 'Büyük topluluklarda bir provokatör, insanları belli yerlere sürükler. Hiç beklemediğiniz olaylar yaşanır. Provokasyon, mücadele verenlerin yalnız kalmasını sağlar, terör belasına bulaşmış kişilerin ekmeğine yağ sürer. Korkmayacağız. Demokratik yoldan mücadelemize devam edeceğiz. Ne olur provokasyona gelmeyelim. Birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin yeniden tesis edilmesi görevi, bu ülkenin aydınlık insanlarına düşüyor; bunu unutmayalım. Barış şehitlerinin önünde saygıyla eğiliyorum. Nur içinde yatsınlar' dedi.