Bordrolarında döner sermaye ek ödemesinin 'sıfır' yazdığını aktaran sağlık çalışanları, kendi aralarında sembolik olarak topladıkları parayı da Sağlık Bakanlığı'na göndereceklerini kaydetti.

Bugün öğle vakti Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde toplanan SES İzmir Şubesi üyesi yaklaşık 200 sağlık çalışanı eylem yaptı. Ellerinde 'Yıpranıyoruz, yıpranma payını istiyoruz', 'Biz hemşireler fiili hizmet süresi zammı istiyoruz', 'Hakim ve savcılara yapılan seyyanen zam sağlık çalışanlarına da verilsin' yazılı dövizler taşıdı. Maaşlarının enflasyon karşısında eridiğini ve iş yüklerinin arttığını savunan sağlık çalışanları adına SES İşyeri Temsilcisi Funda Çakır Manduz basın açıklaması yaptı. Hak kayıplarının devam ettiğini dile getiren Manduz şöyle dedi:

"Sağlıkçılar olarak aldığımız tüm ücretlerin emekliliğe yansıtılmasını talep ediyoruz. Biz artık vaat değil icraat görmek istiyoruz. Döner sermaye ek ödemesi olarak bizlere verilen ücretleri buradan Sağlık Bakanlığı'na geri göndereceğiz. Bakan'a bağışta bulunacağız. 'Sıfır' yazan döner sermaye ek ödeme bordrolarımızı da bağışlayacağız." diye konuştu.

Açıklamanın ardından bir süre slogan atan grup daha sonra dağıldı.