İzmir'de düzenlenen sahte içki operasyonunda rekor kırıldı. Operasyonda 40 ton sahte rakı ve viski ile sahte içki üretiminde kullanılan 100 ton hammadde ele geçirildi


İzmir'de Emniyet Bornova ve Kemalpaşa'da sahte içki operasyonu düzenledi. Alınan bilgiye göre operasyonun hazırlığı ise 3 ay önceden başladı. Kendisine gelen istihbaratı değerlendiren ve saha çalışması yapan polis ekipleri, Bornova'da bulunan Aykop-2 Sitesi'nde depo olarak gösterilen yerde sahte içki üretileceğine yönelik ihbar aldı. Polis bunun üzerine depoyu kiralayan kişileri tespit etti ve onları takibe aldı.

Yapılan takipte, şahısların depoya stok yaptığı ancak bir üretim yapmadığı tespit edildi. Alınan bilgiye göre sahte içki şebekesi üyelerinin içki üretimi yapan bazı firmaların üretim sonrası kazanlarda kalan atık hammaddeyi aldığı ve bunları depoladığı öğrenildi. Hammaddeyi alımda da Kemalpaşa'da bulunan bir kimya fabrikasının aracı olduğu saptandı.



Takibe devam eden polis ekipleri, zanlıların bir ay önce üretime geçtiğini belirledi. Üretilen içkinin de fabrikaya dönüştürdükleri depoda stokladıkları anlaşıldı. Harekete geçen polis geçtiğimiz pazartesi günü operasyon düzenledi. Bornova ve Kemalpaşa'da eş zamanlı operasyon düzenleyen polis 8 kişiyi gözaltına aldı.


Polis bile şaşırdı


Depoyu gören polis ise gördüğü manzara karşısında şaşırdı. Akaryakıt kaçakçılığında kullanılan tankların sahte içki üretiminde kullanıldığı fark edildi. Yapılan aramalarda, çok sayıda 1 tonluk plastik tank, 1 tonluk 1 demir kazan, 1 su kulesi, 2 ölçüm cihazı, 1 buhar makinesi, 1 su motoru, 20 litrelik 75 boş bidon, tıka basa doldurulan plastik tankların içinde ise toplam 32 ton sahte rakı, 8 ton da sahte viski ele geçirildi.

Kemalpaşa'da yapılan aramada da 100 ton hammadde ele geçirildi.


Rekor kırdı


Konuyla ilgili bilgi veren emniyet yetkilileri ele geçirilen sahte içkinin Türkiye'de şimdiye kadar yapılan operasyonlarda ele geçirilen en fazla miktar olduğunu belirtti.


 


4 kişi serbest


Ele geçirilen sahte içkinin piyasa değerinin 10 milyon 425 bin TL, engel olunan kamu zararının ise 6 milyon 515 bin TL olduğu bildirildi. Zanlılardan A.A., R.Ç., İ.A. ve C.Y.'nin ifadelerinin alınmasının ardından savcının talimatıyla serbest bırakıldığı diğerlerinin ise adliyeye sevk edildiği bildirildi.

ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST KALDILAR

İzmir'in Bornova İlçesi'nde polis tarafından düzenlenen ve sahte içki üretiminde kullanılan 100 ton hammadde, 40 ton da sahte rakıyla sahte viskinin ele geçirildiği operasyonda gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen Ö.K., R.E., S.D., F.Ö., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Şüphelilerin adliyede, "Aseton ve mangal tutuşturucu jel üretiyorduk" diye ifade verdikleri öğrenildi.

Operasyon kapsamında toplam 8 kişi gözaltına alınmış, bunlardan 4'ü emniyette ifadeleri alındıktan sonra savcının talimatıyla serbest bırakılmıştı.