İzmir'de Ali Ulutürk (49), Alem Pena Çandar (73) ve Ömer Akgün Yüngeliş'in (59), hayatını sahte rakıdan kaybetmesinden sonra, bir kişi daha hayatını kaybetti. Geçen Pazar fenalaşıp hastaneye kaldırılan sahte rakı kurbanlarından Özkan Yaman'ın da beyin ölümü gerçekleşti. Bunun üzerine ailesi, organlarını bağışlama kararı aldı. Yaman, organlarıyla başka bedenlere hayat verip yaşatacak. Yaman'ın da hayatını kaybetmesiyle, rakı kurbanlarının sayısı da 4'e çıktı. 

SAHTE RAKIYLA ÖLÜM SAÇAN TERZİ ÇIKTI

Bu arada ölümlerden sonra farklı birimlerce sürdürülen araştırmalar sonrasında polis çok önemli bir kimliğe ulaştı. Sahte rakıları İzmir'e getirip piyasaya süren kişinin terzilik yapan Ş.S. (54) olduğu saptandı. Polis yakalamak için evine gittiğinde Ş.S.'nin, kaçtığı saptandı. Daha sonra yapılan takipte ise, zanlının il dışında olduğu belirlendi. Bununu üzerine, Ş.S.'nin yakalanması için tüm Türkiye'de aranmaya başlandı. Fotoğrafı tüm emniyet müdürlüklerine gönderildi.

YENİ BASKINLARDA SAHTE RAKILAR ELE GEÇİRİLDİ

Bu arada ölümlerden sonra yapılan baskınlarda polis, yeni depolarda tespit etti. Polisin araştırmaları sonrasında, sahte rakının, İstanbul'da üretildikten sonra kargo aracılığıyla İzmir'e getirildiği ortaya çıktı. Buna göre rakı almak isteyen kentteki dağıtımcılar, kendilerine gelen isteklere doğrultusunda, siparişlerini İstanbul'a bildirdikleri, onların da dikkat çekmemesi için pet su şişelerinde rakıyı gönderdikleri saptandı. Sahte rakıyla ölüme neden oldukları için market sahipleri H.B. ile eşi H.B.'nin tutuklanmasından sonra, kentte yeni satış yerlerinin bulunduğu da öğrenildi. Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün baskınlarında, Buca'da, pet şişeler içerisinde toplam 42.5 litre rakı bulundu. Aynı ilçede bir depodaki aramalarda ise, toplam bin 288 şişe sahte içki, 5 litrelik bidon içerisinde sahte rakı, 30 litrelik iki bidon içerisinde de, saf alkol ele geçirildi. 

MENDERES'TE DE ELE GEÇTİ

İzmir'in Menderes İlçesi'nde, son günlerde sahte rakı nedeniyle yaşanan ölümlerin ardından yapılan denetimlerde bir büfenin deposunda, damacanalar içinde sahte rakı ele geçirildi.

Son günlerde sahte rakıdan ölümlerin olmasının ardından Menderes İlçe Belediyesi zabıta ekipleri, İlçe Tarım Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Müdürlüğü'yle birlikte alkollü içki denetimi gerçekleştirdi. İlçe genelinde yapılan denetimlerde Gazipaşa Mahallesi'nde bir büfenin deposunda damacanalar içerisinde sahte alkollü içki bulundu. Damacanaların yanı sıra pet şişelerin içerisinde de sahte alkollü içki olduğu anlaşıldı. Menderes İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri, ele geçirilen sahte içkilerden örnek alarak, incelenmek üzere laboratuvara gönderdi. Büfeye ise zabıta ekipleri tarafından yasal işlem uygulandı.