Türkiye'nin ilk Cittaslow'u (Sakin Şehri) Seferihisar'da, birliğin en önemli kriterlerinden olan Slow Food (Kaybolmaya Yüz Tutmuş Yöresel Lezzetleri Gün Işığına Çıkarma) kapsamında Seferihisar Payamlı Köyü'nde 'En Lezzetli Gözleme' yarışması düzenlendi. 12 kişinin katıldığı yarışmada kadınlar en lezzetli gözlemeyi yapmak için yarıştı.

Şenlik havasında geçen yarışmada gözleme tadımlarının ardından Fadime Çobanlı birinci, Hatice Çadır ikinci, Fadime Çakal üçüncü oldu. En lezzetli gözlemeyi yapan Fadime Çobanlı İlçe Kaymakamı Şakir Erden tarafından tam altınla ödüllendirildi.
Yarışmaya katılan herkese Payamlı Köyü kadınları tarafından yapılan gözleme ve ayran ikram edildi.

Başkan Soyer de izledi

Seferihisar İlçe Tarım Müdürlüğü, Seferihisar Kaymakamlığı ve Seferihisar Belediyesi tarafından, Büyükşehir Belediyesi, İl Tarım Müdürlüğü'nün katkılarıyla düzenlenen yarışmanın jüri üyeliğini Hıdırlık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Neptün Soyer, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Nevim Koç, İlçe Tarım Müdürlüğü Ev Ekonomisti Hamide Yılmaz, İl Tarım Müdürlüğü'nden Ziraat Mühendisi Ülkü Özkarakaş, İl Tarım Müdürlüğü Ev Ekonomistleri Alime Zeytin, Beyhan İnan ve Berrin Özdemir yaptı.

Yarışmayı Seferihisar Kaymakamı Şakir Erden, Belediye Başkanı Tunç Soyer, İlçe Tarım Müdürü Ali Özdemir de takip etti.