Olay, Bornova ilçesi Pınarbaşı semti, 7053 Sokak 11 numaradaki tek katlı evde, saat 05.30 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre Şanlıurfa'da yaşayan ve dört çocukları olduğu olduğu öğrenilen Necmettin Y. ile Şerife Y. arasında anlaşmazlık çıktı. Çift, yaklaşık bir yıldır ayrı yaşıyordu. Bu sürede Şerife Y. İzmir'e geldi. Necmettin Y., Şanlıurfa'da inşaat ustası olarak çalışırken eşinin, İzmir'de başka bir kişiyle birlikte yaşadığını duydu.

KEŞİF YAPTI


Boşanma aşamasında olduğu eşinin kaldığı evi öğrenen zanlı, önceki gün (28 Temmuz) İzmir'e geldi. Evin çevresinde keşif yaptığı öğrenilen Necmettin Y., sabaha karşı Ömer İ.'nin eve girmesinin ardından kapıyı çaldı. Kapıyı açan Ömer İ.'ye bıçakla saldırarak çeşitli yerlerinden yaraladıktan sonra boğazını kesti. Bu sırada Şerife Y., canını kurtarmak için evden çıkarak sokakta koşmaya başladı. Onun da peşine düşen zanlı, birkaç metre ileride yakalayıp boğazını keserek öldürdü.

POLİSE TESLİM OLDU

Mahalle sakinleri, gürültüler üzerine durumu polise haber verdi. Olay yerine giden polis ekipleri, sokakta Şerife Y.'nin cesediyle karşılaştı. Zanlı Necmettin Y. de olayda kullandığı bıçakla birlikte teslim oldu. Bu arada eve giren ekipler, Ömer İ.'nin cesedini de buldu. Kendisi de kol ve bacaklarından bıçakla yaralanan Zanlı Necmettin Y., Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.


Her namussuzluğun bir cezası vardır

İzmir'de sabaha karşı, bir yıldır ayrı yaşadığı ve boşanma aşamasında olduğu eşi Şerife Y. (37) ile onunla ilişkisi olduğunu öğrendiği Ömer İ.'yi (29) öldürdüğü iddia edilen zanlı, tedavisinin ardından taburcu edildi. Sorgulanmak üzeri Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'ne götürülen zanlı Necmettin Y., "Her namussuzluğun bir cezası vardır muhakkak. Her zalimin de başına muhakkak bir zulüm gelir." diyerek kendini savundu.