Olay geçen 14 Nisan’da Karşıyaka İlçesi Bostanlı semti 2022 sokak üzerinde saat 18.30'da meydana geldi. İddiaya göre, savcı M.S., otomobili kullanan kızı A.S. ve eşi C.S. ile birlikte, park yerinden yola çıkmak istedi. Bu sırada, yönetimindeki 34 HF 2214 plakalı araçla karşı yönden gelen, bir şirkette üst düzey yönetici, makine mühendisi Uğur Ethem Kutsoylu, park yerinden çıkmaya çalışan, savcı M.S’nin kızı A.S.’ye beklemesini, ardından da geri gitmesi için işaret etti. Bu nedenle başlayan tartışma fiziki müdahaleye dönüştü. Taraflar darp raporları alıp birbirlerinden şikayetçi oldu. Bu arada olaya müdahale eden ESHOT Hareket Memuru Ender Şen de Savcının şikayetiyle sanık oldu.

Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı Tahsin Kotan, Ender Şen ile sürücü Uğur Ethem Kutsoylu ve eşi Dr. Oya Özlem Eren Kutsoylu, hakkında 'Kamu görevini usulsüz üstlenme, hakaret, tehdit' suçlarından dava açtı. Karşıyaka 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nde yapılan son duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanık karı koca ile Ender Şen ve şikayetçi savcı M.S. ile tarafların avukatları katıldı. Üç sanık da suçlamaları reddetti, beraatlerini istedi. Hakim Murat Aydın, sanık Ender Şen'i hakaret ve tehdit suçlarından toplam 5 bin 700 TL, Uğur Ethem Kutsoylu'yu 4 bin 500 ve eşi Dr. Oya Özlem Eren Kutsoylu'yu da 2 bin 400 lira adli para cezasına çarptırdı. Ender Şen, 'Kamu görevini usulsüz üstlenmek' suçundan ise beraat etti.

Hakim, sanıkların bir daha suç işlemeyeceklerine dair mahkemece kanaat getirilmediğinden cezayı ertelemedi. Ender Şen'in para cezalarını birer ay arayla 20'şer ay taksitle, doktor ve eşinin de birer ay arayla 10 eşit taksitle ödemelerine karar verdi. Sanıklara taksitlerin birinin zamanında ödenmemesi halinde geri kalan kısmının tamamen tahsil edileceğini ve ödenmeyen adli para cezasının hapse çevrileceği bildirildi.

SAVCI HAKKINDAKİ SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Dr. Oya Eren Özlem Kutsoylu ile eşi Uğur Ethem Kutsoylu'nun savcı M.S., hakkında şikayetçi oldukları olayın soruşturmasını ise İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Cevat Barutçu yapıyor. Bu şikayetle ilgili henüz dava açılmadı.