Başbakanlık Ofisi'nin açılışının ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu konuklarını, devlet protokolü gereği kapıda karşıladı. Başbakan Davutoğlu'nun elini sıkarken karagöz gibi iki büklüm olan Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, saygının dozunu yine kaçırdı. İzmir'in başını dik tutması beklenen Kocaoğlu Bakan Eroğlu'nun elini sıkarken de yerlere kadar eğildi. Kocaoğlu'nun bu hareketleri İzmirli duruşuna yakışmadı

Başbakanlık İzmir Ofisi açıldı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakanlık İzmir Ofisi açılış töreninde, "Allah bu binada alınacak kararları İzmir'imiz için, ülkemiz için hayırlı kılsın, yanlış veya olabilecek hatalardan bizi azade eylesin" dedi.
Davutoğlu, konakladığı otelden Başbakanlığa ait otobüsle ayrıldı. Yol boyunca kendisine sevgi gösterilerinde bulunanlara karşılık veren Davutoğlu, zaman zaman otobüsü durdurtarak, kendisini bekleyen vatandaşlarla sohbet etti, çocuklara oyuncak hediye etti. Başbakan Davutoğlu, Konak'taki Başbakanlık İzmir Ofisi'ne gelişinde Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve öteki yetkililer tarafından karşılandı.
Buradaki tören İstiklal Marşı'nın okunması ve Türk bayrağının polisler tarafından göndere çekilmesiyle başladı. Törende konuşan Davutoğlu, "tarihi bir ana şahitlik edildiğini" belirtti.

Öncü şehrimiz olmaya devam edecek

Başbakanlık İzmir Ofisi'nin ülke ve İzmir için hayırlı olması temennisinde bulunan Davutoğlu, "İnşallah burada yapılan çalışmalarla güzel hizmetleri hep beraber İzmir'imize, ülkemize kazandırırız. İzmir bizim Türkiye ile birlikte yükselen önemli bir Akdeniz, Avrupa ve dünya şehri olma niteliği kazanan öncü şehrimiz olmaya devam edecektir. Güzel hizmetlere vesile olmasını diliyorum. Allah bu binada alınacak kararları İzmir'imiz için, ülkemiz için hayırlı kılsın, yanlış veya olabilecek hatalardan bizi azade eylesin, İzmir'imizi de ülkemizi de yükselen şehir, yükselen ülke olarak, dünyada her zaman al bayrağı onurla temsil etme görevini, şerefini bize nasip etsin" diye konuştu. Davutoğlu, daha sonra beraberindekilerle, hazırlanan ipi çekerek Başbakanlık İzmir Ofisi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Ankara'ya gitmemize gerek kalmadı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da katıldığı açılış sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Başbakanlık Ofisi'nin Ege Bölgesi'ne ve İzmir'e hayırlı olmasını dilediğini belirtti.

Kocaoğlu, "Biz projelerimizi Ankara'da kağıt üzerinde anlatıyorduk ve çoğu zaman da yerinde sunamıyorduk. Şu anda burada konuşlanacak bürokrasiye, bakanlıkların temsilcilerine, Sayın Başbakanın temsilcisine yerinden anlatıp projenin sorumluluğunu, gerekliliğini algılamalarından sonra Ankara'da daha iyi savunacağımıza inanıyorum. İzmir için, Ege Bölgesi için çok yararlı olacağına inanıyorum. Bölgemizin kalkınmasında kaldıraç görevi görmesini diliyorum. Hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.