Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Buca Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (BUGEM) bünyesinde açtığı kurslarla her sene 120 öğrenciye ücretsiz eğitim veriyor. Bu yılda aynı kurslarda eğitim gören 8. sınıf öğrencilerinden Kübra Tokail ve Merve Nur Tekin SBS'den aldıkları yüksek puanlarla Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı'nın yüzünü güldürdü.

500 Taban puan üzerinden 490 puan alarak adını ilkler arasına taşıyan Kübra Tokail çalışmalarında kendisini yalnız bırakmayan Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı'yı ziyaret ederek sevincini paylaştı. Tatı'yı elinde sınav derecesi ve çiçeklerle ziyarete gelen Tokail başarısının ortağı olarak adlandırdığı Başkan amcasına eğitime ve gençlere verdiği destekten ötürü teşekkür etti. Kübra'yı makamında misafir eden Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, aldığı derece sonrası başarılı kursiyerini 1 adet diz üstü bilgisayar, 9.sınıf kitap seti ve birde plaketle ödüllendirdi.

İkimiz de hedefimize ulaştık


Başkan Tatı, "Kübra 500 puana yakın bir puanla Fen Lisesi'ni kazanmak istediğini söylemişti ve buna inanarak 490 puanla hedefine ulaştı. 3 yıldır düzenlenen kurslarımızın devamında da gençlerimizi başarıya ulaştıracağız. Gelir düzeyi yeterli olmayan ailelere destek olmaya devam edeceğiz. Bu başarılar sonucu ben de eğitimden görmek istediğim hedeflerime ulaşıyorum" dedi.

Kübra Tokail'in ailesiyle birlikte ziyarete katılan Buca Kültür İşleri Müdürü Sakine Akyüz, Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı'nın başlattığı ücretsiz kursların devam edeceğini vurgulayarak, "Buca'da ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımızın, gençlerimizin yanında olmaya devam ediyoruz. Bilgili ve çağdaş nesiller yaratmak için eğitimle ve kültürel birçok çalışma ile yanlarında olacağız" diye konuştu.