Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin, inançlara ve ibadete saygı kapsamında, cemevlerinin ibadethane olmasına yönelik aldığı kararı değerlendiren Seferihisar Belediyesi, geçen ay meclis gündemine aldı. Bayındırlık ve İmar Komisyonuna devredildi. Bayındırlık ve İmar Komisyonu, cemevleri'nin kamu hizmetlerinden faydalanmada önünü açacak 1/1000 ölçekli İmar Planı'nda belirtilen ibadet yeri tanımının 'cami, cemevi, mescit, kilise, şapel, sinagog, havra olarak ayrılmış dini tesis alanıdır' biçiminde plan notu eklenmesine karar verdi. Komisyonun bu kararı Belediye Meclisi'nin Mart ayı olağan toplanısında oybirliliğiyle kabul edildi.

Adalet ve Kalkınma Partisi Grubu Sözcüsü Kadir Başlı, TBMM'deki düzenlemelerin tamamlanmasının ardından karara 'evet' dedikleri notunu meclis tutanağına ekletti.

Seferihisar Belediye Başkanı CHP'li Tunç Soyer kararı şu örneği vererek açıkladı:

"Rahmetli Ahmet Piriştina, okulların restorasyonu ile ilgili bir çalışma başlatmıştı. O vakit yerel yönetim mevzuatı belediyelerin okulların tadilatıyla ilgili para harcamasına izin vermiyordu. Alınan meclis kararıyla bu uygulama başlatıldı, sonra bununla ilgili kanun çıktı. TBMM oluşturan milletvekillerinin, yerelde alınan kararlar elini güçlendiriyor. Bizim karar almamızda herhangi bir engel durum yok. Aksine yerelde alınacak bu ve benzer kararlar TBMM'de karar alma gücüne sahip milletvekillerinin iradelerinin oluşmasına katkı verir"