Aslen Mardinli olan 22 yaşındaki Bakım Onarım Astsubay Çavuş Selman Aksu, ilk görev yeri Diyarbakır’ın Lice ilçesinde, yoldaki mayının patlaması sonucu şehit düştü. Dün gece geç saatlerde askeri uçakla ailesinin yaşadığı İzmir’e getirilen Şehit Aksu’nun Türk bayrağına sarılı cenazesi, sabah saatlerinde, son kez Kadifekale Semti’ndeki baba evinin önünden geçirildi.

Daha sonra şehit Astsubay Aksu için öğlen namazına müteakip Bostanlı Beşikçioğlu Camii’nde askeri tören düzenlendi. Törene İzmir Valisi Cahit Kıraç, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Akın Öztürk, Ege Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Musa Avsever ile AK Parti İzmir Milletvekilleri Nesrin Ulema, Hamza Dağ ile İlknur Denizli, askeri ve sivil erkan katıldı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da cenaze törenine çelenk gönderdiği görüldü.

Cami avlusunda Kürtçe ağıtlar yakan aile, yakınları ve askerler tarafından zorlukla teskin edildi. Şehidin annesi Şerin Aksu, oğlunun askeri şapkasını, teyzesi Emine Aksu ve yeğenleri de, fotoğraflarını bir an olsun elinden bırakmadı. Şehidin annesi Şerin Aksu, babası Hayrettin Aksu, kardeşleri Şükrü, Mehmet, Mustafa, Murat ve kız kardeşi Emine Aksu, güçlükle ayakta durdu. Cenaze namazı öncesi yakınları, şapkasını üzerine koydukları şehidin tabutuna kapanıp gözyaşları döktü. Sıcaklığın 35 derecenin üzerine çıktığı kentte, saygı duruşunda bulunan askerlerin, komutanlarınca peçete ile terlerinin silinmesi de dikkat çekti. Bazen kendi arkadaşlarının da başında nöbet tuttuğu şehit Astsubay Aksu'nun cenaze namazını İl Müftüsü İlyas Öztürk kıldırdı. Namazın ardından şehit Aksu’nun cenazesi top arabasına konuldu, saygı yürüyüşü yapıldı. Bu sırada teyze Emine Aksu, el sallayıp asker selamı verdi, diğer yakınları da gözyaşlarına boğuldu.

EVİNİN YAKININDA DEFNEDİLDİ

Bekar olan şehit Astsubay Aksu, namazın ardından evinin yaklaşık 200 metre yakınındaki, çocukluğunun geçtiği semtte bulunan Kadifekale Hava Şehitliği’ne defnedildi.