Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, kısa süre önce Acarlar Mahallesi Kınalı Köprü mevkiinde başlayan arazi yolu yapım çalışmalarını yerinde inceledi.
Acarlar Mahallesi Muhtarı Ramazan İğneci ve ilgili teknik sorumluları ile birlikte Acarlar Mahallesi Kınalı Köprü mevkiinde yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Bakıcı, burada yol çalışmaları hakkında bilgi aldı. İzmir Büyükşehir Belediyesinin iş makineleri ile ortaklaşa yürütülen çalışmalar çerçevesinde bu bölgedeki arazi yolunun açıldığını kaydeden Başkan Bakıcı, yol açma çalışmaları tamamlandıktan sonra asfaltlama kısmının da yapımına başlanılacağını söyledi.

Yıllarca beklenen sorun çözülüyor

Arazi sahiplerinin uzun yıllar beklediği yol sorununun ortak bir çalışmayla çözüme kavuşacağını kaydeden Başkan Bakıcı, 'Böylece üretici olan çiftçilerimiz yetiştirdikleri ürünlerini rahat bir şekilde değerlendirme imkanına kavuşacak' dedi.

Çalışmalar çerçevesinde 8 kilometreye yakın alanı kapsayan arazi yolunun geniş bir çalışmayla düzenlendiğini belirten Başkan Bakıcı, 'İki aracın çok rahat bir şekilde geçeceği bir yol oldu. İşbirliği açısından oldukça güzel bir çalışma oldu. Buradaki çalışmaların Eylül ayı sonuna kadar tamamen bitmesi planlanıyor' dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile daha önce planlanan program çerçevesinde diğer tarım arazisi yolarının da ortak bir çalışmayla yapılacağına dikkat çeken Başkan Bakıcı, yürütülen bu ortak çalışmaların önemli ve örnek bir çalışma olduğunu söyledi. Başkan Bakıcı, şunları kaydetti: 'Burada Selçuk Ziraat Odasının da katkılarını alıyoruz. Müştereken fikir alışverişi yaparak; tarımla uğraşan çiftçimizin sorunlarını bu şekilde çözüyoruz. İhtiyaçların daha çok nerede ortaya çıkıyorsa önceliğimiz oralarda oluyor. Ama sonuç itibariyle ilçemizdeki tüm tarım alanlarının plan dahilinde yapılması sağlanacak.'