Belediye Başkan Yardımcıları ve Mahalle Muhtarları ile birlikte çalışmaları inceleyen ve bilgi alan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, projenin 1,5 yıl içerisinde tamamlanacağı müjdesini verdi.

3 İstasyon yapılacak

İZBAN hattının 26 km’den oluşacağını ve projede yer alan iki istasyonun görüşmeler sonucu 3 istasyona çıkarıldığını kaydeden Bakıcı, “Kospınar istasyonunu da ekledik. Yüklenici firmanın Selçuk İstasyonundaki çalışmalara başladı. Çalışmaların 540 günde tamamlanmasını bekliyoruz” dedi. 

“İç turizmde hareketlenme bekliyoruz”

Torbalı-Selçuk arasındaki diğer çalışmaların eşzamanlı olarak başka bir firma tarafından yapacağını, tüm bu çalışmaların yaklaşık iki yılda tamamlanmasının öngörüldüğünü kaydeden Bakıcı, İZBAN’ın Selçuk’a gelmesiyle ilçenin turizm, tarım ve kültür açısından ivme kazanacağına dikkat çekti. Selçuk’a daha hızlı ve kolay ulaşım ağıyla İzmirli hemşehrilerinin daha sık daha çabuk geleceğini ifade eden Bakıcı, “Selçuk bu son derece önemli çalışmalarla birlikte bir destinasyon alanı olacaktır. Aliağa’daki, Foça’daki, Menemendeki, Karşıyakadaki, Bayraklıdaki, merkezdeki vatandaşlarımız doğrudan Selçuk’a gelebilecek, dolayısıyla Selçuklu vatandaşlarımız da aynı bölgelere hızlı ve kolay ulaşım sağlayabilecek. Selçuk’ta, İZBAN kolaylığı ile Ören yerleri gezme oranı artacak. Vatandaşlarımız, öğrencilerimiz ören yerlerine, Saint John’a, Efes’e, Meryem Ana Evi’ne, Şirince mahallemize daha fazla gelecektir. Bu çalışma tamamlandığında iç turizmde çok önemli bir hareketlenme bekliyoruz” diye konuştu.

“El ele çalışmanın güzel örneklerinden biri”

İZBAN çalışmasının ortak bir proje olduğuna dikkat çeken Başkan Bakıcı; “Bu çalışma Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımızın, Devlet Demiryollarının, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ve Selçuk Belediyesi’nin ortak çalışmasıdır. İZBAN birlikte çalışmanın en önemli örneklerinden biridir. El ele çalışmanın devamını diliyoruz. Ben tüm bu çalışmalar için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Lütfü Elvan’a, bu çalışmanın başlamasında emekleri olan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanımız, İzmir Milletvekilimiz Binali Yıldırım’a, Merkezi Yönetimimize, Devlet Demir Yolları İkinci Bölge Müdürlüğü Yetkililerine ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu’na teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“İki aşamada tamamlanacak”

Çalışmalara hakkında bilgi veren Yüklenici Firma Temsilcisi Makine Mühendisi Barış Ballıkaya, Selçuk İstasyonundaki çalışmaların 540 gün içerisinde iki aşamada tamamlanacağını kaydetti. Yaklaşık 7 ay içerisinde birinci aşamayı tamamlayıp ikinci aşamaya geçeceklerini belirten Ballıkaya, şöyle konuştu; “Birinci aşamada Devlet Demir Yolları rayları döşeyecek. Daha sonra ikinci aşamaya geçeceğiz. Bu çalışma Selçuk’un turizmine katkı sağlayacaktır. Belediye Başkanımız Sayın Zeynel Bakıcı bürokratik anlamda önümüzü açtı. Bizde hızlı bir şekilde Selçuk’a bu hizmeti kazandırmak istiyoruz”