Selçuk Belediyesi ile İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) arasında 'Bilgi Toplumuna Dönüşüm Hibe Programı' kapsamında sözleşme imzalandı. Proje çerçevesinde dünyanın en büyük açık hava müzesi konumundaki ve her yıl yaklaşık 2,5 milyon turisti ağırlayan Selçuk'ta, tanıtım ve hizmetlere ulaşmada büyük kolaylık sağlanacak. Selçuk Kalesi, Ayasuluk, Efes-Meryemana, Şirince ve Havuz bölgelerine kablosuz internet (Wi-Fi) ağı bağlanacak.

İzmir Kalkınma Ajansı'nda düzenlenen imza törenine Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, İZKA Program Yönetim Birimi Başkanı ve Genel Sekreter Vekili Besim Özçam, İZKA İzleme ve Değerlendirme Birimi Başkan Vekili Fakı Ergül, İZKA İzleme ve Değerlendirme Birimi Uzmanı Korhan Mangır ve Selçuk Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Özgül Yavuz ve birim yetkilileri katıldı.

'Günümüzde internet olmazsa olmaz'

Selçuk Belediyesi olarak İZKA'nın Mali Destek Programı'na başvurduklarını kaydeden Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, imza töreninde kısa bir konuşma yaptı. 'E-Selçuk 2.0.15' başlıklı projeye ilişkin destek aldıklarını ifade eden Bakıcı, "Bilgi Toplumuna Dönüşüm ve Bilgi İletişim Teknolojileri Mali Destek Programı, kar amacı gütmeyen kuruluşlar projeler listesinde ön sıradaki yerimizi aldık. Bilgi toplumu olma yönünde günümüzde teknolojinin ne kadar büyük bir öneme sahip olduğunu biliyor, buna göre projeler üretiyoruz. Bu kadar hızla ilerleyen günümüz dünyasının olmazsa olmazları arasında bulunan internet ağını ilçemizde sağlayacak olmanın bilinciyle hızlı hareket edeceğiz. Projenin ilçemizin hem yurt içi hem yurt dışı tanıtımımıza da büyük katkısı olacağını biliyoruz. Tüm paydaşlara hayırlı olsun diliyorum" dedi.

Bir yılda tamamlanacak

İZKA Genel Sekreter Vekili Besim Özçam da daha önceki Mali Destek programında yapılan kioskların da bu sayede tekrar kullanıma açılacağına dikkat çekti. Bu açıdan da mutluluk duyduklarını belirten Özçam, bir yıl sonra hayırlısı ile bu projeyle Selçuk için iyi bir adım atılacağına inandığını söyledi.

Sesli bilgiyle müze gezilecek

Kurumsal teknolojik altyapısı da geliştirilecek olan Selçuk Belediyesi, kablosuz internet ağlarıyla ziyaretçilerine ücretsiz internet erişimi sağlayacak. İnternet hizmetlerinden yararlanmaya bağlı olarak geliştirilen mobil uygulamalarla erişim, e-ödeme, halk masası, etkinlik-duyuru bültenleri vb. uygulamaların hepsine internetin bulunduğu tüm alanlarda kolay erişilebilirlik sağlanacak. Projenin içerisindeki diğer uygulamalar ise şöyle; Selçuk Efes Kent Belleği Merkezi, sesli müzeye dönüştürülecek. Kent belleğini ziyaret edenler farklı dillerde verilen sesli bilgiyi dinleyerek müzeyi gezme fırsatı yakalayacak. E-belge ile yönetim sistemine geçiş sağlanacak ve belediyenin tüm hizmetlerine internetten erişim ve hizmet masasına sanal ortamda erişim kolaylaştırılacak.