İZSU'daki törene Mutuoğlu'nun ailesinin yanı sıra, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, Belediye-İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, belediye bürokratları, sendikacılar ve mesai arkadaşları katıldı.

Duaların okunduğu törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ahmet Mutuoğlu'nun çok erken yaşta hayata veda ettiğini söyleyerek, başsağlığı diledi. Başkan Kocaoğlu, “Ahmet kardeşimiz, işçi hakları için, emeğin mücadelesi için, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve inkılapları hedefinde ilerlemek için yaşamını dolu dolu geçirdi. Kader çok genç yaşta onu bizden aldı. Mücadelesi, çalışması, yaptığı işler hepimize örnek olsun. Hep beraber ailesinin yanında olmak görevimiz. Nur içinde yatsın, acımız büyük” dedi.

Belediye-İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul ise şunları söyledi:

“Çok değerli bir arkadaşımızı, yoldaşımızı kaybettik. Acımızı tarif etmek mümkün değil. Ahmet Mutuoğlu, adeta Halkapınar'da doğdu ve Halkapınar'da da vefat etti. Demokrasi, özgürlük mücadelesi verdi. Çocuklarına özgür bir ülke, laik, demokratik ve hukuk devleti olan bir ülke bırakmanın mücadelesini verdi. Mücadelesi kaldığı yerden devam edecek. Mekanı yıldızlarla dolsun.”