Mahkeme heyeti, Pervin Şenel Genç’in suç örgütü yöneticisi olması iddiasıyla yargılanması, 5 ayrı ihaleye fesat karıştırması, 2 ayrı edimin ifasına fesat karıştırması, birden fazla ihaleye fesat karıştırması suçundan yargılanması, ihaleye fesat suçunda alt sınırın 5, üst sınırın 12, edimin ifasına fesat karıştırma suçundan alt sınırın 3, üst sınırın 7 yıl cezasını gerektirmesi, tape kayıtları, telefon görüşmeleri, bilirkişi raporlarına göre kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut olguların bulunması, hali hazırda suç şüphesinin devam etmesi, itiraz üzerine bilirkişi raporlarının Ankara Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildiği ancak gelmemesi, delillerin tam olark toplanamaması, istenen ceza miktarı ve kaçma şüphesini bulunması ve bu nedenle başka tedbirin yeterli olmayacağı anlaşıldığından tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Mahkeme heyetinin oy çokluğuyla aldığı kararda karşı oy kullanan hakim Serdar Ergül sanıklar Hilmi Özen, Hüseyin Kırmızı, Ali Süha Sabuktay, Mehmet Sayar, Ömer Devrim Ergin, Hakan Say, Sedat Sakur, Ata Karataş, Cafer Alt, Cafer Konca, Ferik Faruk Boyacığlu, Murat Boyacıoğlu, Gökhan Boğazkesen hakkında istenen cezalar, kaçma şüphelerini bulunması, tutuklama dışında adli kontrol kararıyla serbest bırakılmalarının yetersiz kalacağı düşüncesiyle serbest bırakılmalarına itiraz etti. Ergül bu sanıkların tutuklu kalmalarını istedi. Tüm sanıklar mahkeme kararına 7 gün içinde İzmir 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde itiraz edebilecek.

KEDİ İSTİYORUM

Davanın tek tutuklu sanığı olan Pervin Şenel Genç, salondan çıkıp cezaevine aracına götürülürken, ağlayan yakınlarına el salladı, “Canınız sağolsun” dedi. Genç, “Genel Sekreterlikten istifa etsem, beni de serbest bırakırlardı” dedi. Genç, ayrıca, “Kedi istiyorum. Odatv sanığı Müyesser Yıldız kedi istemişti, ben de istiyorum” diyerek yalnızlığına atıfta bulundu. Genç’in tutukluluğunun devamını öğrenen yakınları ise, duruşma salonunda sinir krizleri geçirdi. Diğer sanıkların tahliye haberleri, yakınlarını sevince boğdu. Başkan Kocaoğlu, adliye dışında bekleyenler tarafından alkışlarla ve 'İzmir Aziz’dir, Aziz kalacak' sloganlarıyla karşılandı.


KOCAOĞLU’NDAN CUMHURBAŞKANI’NA TEŞEKKÜR

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, tahliye kararlarının ardından adliye çıkışında yaptığı açıklamada, “Pervin Şenel Genç’in tutukluluğuna devam kararı verildi. Genç’in nasıl bir insan olduğunu ve neler yaptığını, İzmir’e nasıl hizmet ettiğini hepimiz biliyoruz. Umuyorumki itiraz sürecinde değerlendirilecek, Genç'te özgürlüğüne kavuşacaktır. Sadece bir kişinin içeride kalması, diğerlerinin serbest bırakılması, zaten örgüt iddiasını da ortadan kaldırmıştır bize göre. Ben bu adliyeden buruk olarak ayrılmak istemiyordum. Ama mahkemenin kararı budur. Ben bu süreçte, önce İzmirlilere, hangi görüşten olursa olsun bize 15 aydır destek veren tüm İzmirli hemşerilerime sonsuz teşekkür ediyorum. Ayrıca tüm basın mensuplarına 15 aylık bu süreçte bu operasyon konusunda sürekli yanımızda durdukları için teşekkür ediyorum. Ayrıca başta CHP milletvekilleri başta olmak üzere tüm milletvekillerimize, bakanlarımıza Sayın Cumhurbaşkanımızı da bu davada gösterdiği destek için sonsuz teşekkürler ediyorum. Umuyorum bu geldiğimiz süreçten sonra Genç’te özgürlüğüne kavuşur. Bu yoktan dava yok olur gider, hepimiz beraat ederiz. Yine buruk ayrılıyoruz. Yine tam olarak sevinemiyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yapılan bu operasyon ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tüm çalışanlarının yaşadığı bu süreç, hiçbir belediyenin, hiçbir kurumun yaşamaması en büyük dileğimizdir. İnşallah Genç’i de en kısa zamanda itiraz sürecinde özgürlüğüne kavuştururuz. 11 Ekim’e ertelenen bu duruşma Genç’in 3 aydan fazla daha tutuklu olmasını gerektirecektir. Genç, bilindiği gibi 1969 senesi Eylül ayından beri, yani 44 senedir fakülte birden beri sınıf arkadaşımdır. 8 yıllık belediye başkanlığı sürecinde kurumu ve başkanını yasa önünde korumaktan başka hiçbir iş yapmamıştır, suç işlememiştir. Diğer arkadaşlarımız da öyle. İspat edildi. En kısa zamanda özgür kalmasını temenni ediyorum. Keşke bu akşam onu da alıp götürüp onun da özgürlüğe kavuşmasını görseydik. Gerçekten dünyalar bizim olacaktı. Ama şimdi diğer arkadaşlarıma seviniyor, Genç için ızdırap çekiyorum” dedi.