Bornova Belediyesi'nin açtığı İngilizce kurslarından 640, bilgisayar kursundan ise 90 kişi mezun oldu. 5 ayrı merkezde açılan kurslara katılan öğrencilerin başarı belgelerini Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır verdi.
Kültür, sanat, spor, hobi ve çeşitli meslek alanlarındaki eğitim çalışmalarını aralıksız olarak sürdüren Bornova Belediyesi, öğrencilerin derslerine destek olması için İngilizce ve bilgisayar kursları da düzenliyor. Bornova Belediyesi'nin BELGEM Merkez Binası, Taşdemirler Toplum Merkezi, Naldöken Kültür Merkezi, Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi ile Altındağ Toplum Merkezi'nde açtığı ücretsiz ingilizce kurslarına, ilköğretim okullarının 4, 5, 6, 7, ve 8. sınıflarından 640 öğrenci katıldı. Bilgisayar kurslarında ise 10 yaş üstü çocuk, genç ve yetişkinler olmak üzere 90 kişi eğitim aldı.
Kurslara katılanlara sertifikalarını Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır verdi. Haziran ayında yeniden başlayan yaz dönemi İngilizce kursuna 450 kişi, bilgisayar kursuna ise 62 kişi kayıt yaptırdı. Eylül'de sona erecek yaz kursları için kayıtlar 2 Temmuz 2012 Pazartesi gününe kadar devam edecek.

Herkes kurslara katılsın
İngilizce'nin tüm dünyada artık ortak bir dil haline geldiğini belirten Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, kursların yazın da devam ettiğini ifade ederek şunları söyledi:
"Tüm dünyanın ortak dili İngilizce oldu. Bu nedenle Bornova'da İngilizce bilmeyen tek gencimiz kalmasın diye kurslara aralıksız devam ediyoruz. Bilgisayar da artık iş bulmakta çok etkili bir faktör haline geldi. Bu nedenle bilgisayar kursumuzu hem yetişkinlere hem gençlere veriyoruz. Belediyelerin park bakımı, çöp toplaması, kaldırım yapımı gibi rutin işlerinin yanı sıra benim daha çok önemsediğim insana olan yatırımdır. Bir kentin eğitim düzeyini yükseltmek sokağımızın, parkımızın bakımından çok daha önemlidir. Ben tüm ilçede yaşayan yurttaşlarımızı kurslarımıza katılmaya davet ediyorum."