İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 2006 yılından bu yana sürdürülen “Kent ve Körfez Gezileri” devam ediyor. Programın Nisan ayı konukları Buca Yıldız ile Murathan Mahallesi kadınları oldu. Gezi kapsamında semtlerden otobüslerle alınan kadınlar ve çocuklar, önce Sasalı Kent Ormanı’nda piknik yaptı. İzmir Doğal Yaşam Parkı gezilerek buradan İnciraltı Kent Ormanı’na hareket edildi.  İnciraltı Kent Ormanı’nda temiz havanın ve doğanın tadını çıkaran kadınlar, daha sonra 2 saatlik Körfez turuna katılarak keyifli bir gezi yaptı. Büyükşehir’in bu organizasyonundan Nisan ayında 500’ün üzerinde kadın yararlandı.

“Kent ve Körfez Gezileri” İzmir’in daha çok kenar semtlerinde yaşayan kadınlara yaşadıkları kenti tanıtmayı amaçlıyor. Bugüne kadar binlerce kadının katıldığı bu geziler sayesinde kadınlar sosyal hayata katılıyor, diğer yandan da kentlilik bilinci oluşturuluyor.

Yaz dönemi nedeniyle “Kent ve Körfez Gezileri”ne Eylül başına kadar ara verilirken, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında çocukların ve kadınların denizle buluşmasını sağlamak için Yassıcaada gezilerinin yapılacağı bildirildi. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Kent ve Körfez Gezileri”ne katılım, mahalle muhtarlarına yapılan başvurularla gerçekleştiriliyor. Araçlarla muhtarlıkların önünden alınan kadınlar, gezi sonrası tekrar mahallelerine bırakılıyor.