İzmir Emniyeti İstihbarat Şube Müdürlüğü El Kaide ve IŞİD masasında yaklaşık 3 yıl görev yaptığını belirten Komiser Ramazan Mert, şöyle dedi:

"İzmir'deki süreçten Türk Milleti'nin haberdar olmasını istiyorum. Türk milletine kurulan kumpas, bağımsız Türk mahkemesinde bozulmuştur. Yalnız Acem uşakları, emir erleri bu kumpasa devam etmeye çalışıyor. Buradan onlara şunu söylüyorum; hiç kimseye baskı ve tehdit yapmayın, bu baskı ve tehdidiniz elbette bir gün ortaya çıkacaktır. Kimseyi gizli tanık olmak için zorlamayın. Birinci kumpasınız gibi bu da ortaya çıkacaktır. Bizim alnımız ak, başımız dik. Bu operasyonları yapanlar cezaevlerine girerken arkalarında hiç kimse olmayacak ve cezaevinde ömür boyu sürünecekler. Plan ve tuzaklarını bozup kumpaslarını ortaya çıkarttığım için suçum ve günahım olmamasına rağmen bu operasyona konu ediliyorum. Türk Milleti alim değildir; ama ariftir. Arif insan da er geç gerçeği görür. Türk insanının gerçeği görüp bu insanlara hadlerini bildireceklerine inanıyorum. Sosyal medyada hakkımda gözaltı listesinde olduğum yönünde paylaşımlar görünce buraya hesap vermeye değil hesap sormaya geldim. 3 yıl İzmir İstihbarat Şube Müdürlüğü El Kaide ve İŞİD masasında çalıştım."

Sırtına Türk bayrağı alan Mert, yağmur altında bekleyen kalabalığın tezahürat ve alkışları arasında hizmet binasına girip teslim oldu.