Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, 19 yıl önce Sivas'ta katledilen demokrasi şehitleri anısına, yapımı tamamlanan Pir Sultan Abdal Parkı'nın açılışını yaptı. Başkan Tatı, parkın içerisinde yer alan yeni muhtarlık ofisini de hizmete açtı.

Ahmet Piriştina Bulvarı'nda yıllar önce Pir Sultan Abdal Parkı yapılmak üzere asfaltı atılarak sadece tabelasının konduğu alan, Ercan Tatı'nın talimatıyla düzenlenerek açılışı gerçekleştirildi. Kuruçeşmeli vatandaşlara önce modern bir kapalı pazaryeri yapan Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, spor aletlerinden köprülü havuzlarına kadar çocuklar için modern oyuncakların olduğu ve içersinde birde muhtarlık binasının barındığı Pir Sultan Abdal parkını hayata geçirdi.
 
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, ortada kayıp olan aktörlerin, yüzsüzce dolaşan başrol oyuncularının olduğunu ve 19 yıldır ciğerleri yananın kendilerini olduğunu söyledi. Tatı, "Hani derler ya Türk halkı çabuk unutur. Türk halkı geçmişini unutmaz. Unutturanlara, unutturmak isteyenlere unutmaz. Mustafa Kemal unutuldu mu? İsmet Paşa ve silah arkadaşları unutuldu mu? Pir Sultan Abdallar unutuldu mu? Unutulur gidersiniz ama bunlar unutulmaz, bunları unutturamazsınız" diye konuştu.

Ölenler konserde anıldı

2 Temmuz 1993 yılında Sivas'ta katledilen 33 aydın ve 2 otel personelini anma etkinlikleri İlkay Akkaya konseri ile sona erdi. Buca Kuruçeşme'de Demokrasi Şehitleri anısına açılışı yapılan Pir Sultan Abdal Parkı'nın ardından anma etkinleri akşam gerçekleştirilen konserle son buldu. Buca ilçe Stadı'nda düzenlenen konserlerde, Emre Kızıl, Aliyar Nihan, Nilüfer Sarıtaş, Ali Ekber Eren, ve son olarak İlkay Akaya sahne aldı.
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı'nın demokrasi şehitlerine armağan ettiği Pir Sultan Abdal Parkı'nın açılışına, CHP Buca İlçe Başkanı Bektaş Gül, Pir Sultan Abdal Derneği Başkanı Şehri Tuğcular, Dost Alevi Bektaşi Cem Evi Derneği, Buca Kent Konseyi, Buca Belediyesi Meclis Üyeleri, Buca Muhtarlar Derneği, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.