Karabağlar Belediyesi sokak hayvanlarını için yaptığı çalışmalara bir yenisini daha ekledi. 'Sokak Hayvanların Sahiplendirme', 'Evcil Hayvanlarımız Çevreyi Kirletmesin', 'Alo Pati Hattı' gibi kampanyalarla hayvan severlerin takdirini toplayan Karabağlar Belediyesi, sokak hayvanları için başlattığı su kapları çalışmasını da tamamladı. İlk etapta 1500 su kabını ilçenin değişik noktalarındaki park, bahçe ve sokaklara yerleştiren yetkililer, esnaf ve vatandaşlarla gerçekleştirdiği toplantılarda da bu çalışmanın önemini anlattı. Vatandaşları dağıttıkları su kaplarını yaz aylarında her gün doldurup sokağa bırakmaları konusunda uyardı.
Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, yaz aylarında sıcak havalardan olumsuz etkilenen hayvanların en az insanlar kadar suya ihtiyaç duyduklarını belirterek, "Hazırladığımız 1500 su kabıyla ilçemizdeki sokak hayvanların su ihtiyacının büyük bir kısmını tamamladık. Önümüzdeki günlerde bu sulama kaplarından daha fazla hazırlatıp sokaklara koyup, vatandaşlara dağıtacağız. Vatandaşlarımızın da bu konuda duyarlı olmalarını istiyoruz. Su kaplarının temiz tutulup, tahrip edilmesinin önlenmesi bizim için çok önemli" dedi.

Vatandaşlarla ortak çalışma
"Onlar da Su İçsinler, Sularımızı Kapımızın Önüne Koyalım" diyerek esnaf ve vatandaşlarla birlikte toplantılar yapıp sosyal sorumluluk bilinci oluşturduklarını da söyleyen Kürüm, "Hayvan dernekleri ve hayvan sever vatandaşlarımızla birlikte bugüne kadar sokak hayvanları için çok sayıda çalışma yaptık. Tedavi, beslenme, sahiplendirme kampanyalarının yanı sıra Veteriner İşleri Müdürlüğümüz bünyesindeki barınaklarda sahipsiz hayvanların bakımını yapıyoruz.   
İlçemizde 40 binin üzerinde sokak hayvanı var. Yasa al, bakımını yap, yerine bırak diyor. Bu nedenle bu dostlarımızla yaşamayı öğrenmek zorundayız. Onlara bir kap su vermek bile ihtiyaçlarını karşılamak adına yapılan çok önemli bir çalışmadır" diye konuştu.