İzmir’de sokak hayvanlarının bakım ve rehabilitasyonunda görevli personel ve veteriner hekimlere, Büyükşehir Belediyesi ve Veteriner Hekimler Odası işbirliği ile düzenlenen seminer kapsamında eğitim verildi. Bakıcı personel sokak hayvanlarına yaklaşım, bakım, besleme ve yakalama teknikleri konularında eğitilirken, belediyelerin sokak hayvanı bakım ve rehabilitasyon  merkezlerinde çalışan veteriner hekimler ile özel çalışan veteriner hekimler de eğitim çalışmalarında yer aldı.

Bu alanda İzmir’de ilk kez düzenlenen eğitim semineri, konularında uzman akademisyenler Prof. Dr. Nilüfer Aytuğ, Doç. Dr. Ebru Yalçın ve Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Cihan’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Seminere 35 veteriner hekim ve 75 hayvan bakıcısı katıldı.

Eğitimler “Hayvanlarda Bakım ve Beslenme”, “Hayvan Hastalıkları ve Zoonoz Hastalıklar”, “Hayvan Psikolojisi”, “Aşılamalar”, “Hayvan Yakalama” ve “Kontrol Altına Alma Yöntemleri” başlıkları altında verildi. Uygulamalı eğitimler İzmir Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı Işıkkent Bakım Evi’nde yapıldı.