İki küçük kardeş önce Soma'daki maden faciasında babalarını sonra da trafik kazasında annelerini kaybetti. Dün İzmir Kınık'ta meydana gelen kazada 26 yaşındaki Aslı Yıldırım hayatını kaybetti. Yıldırım'ın iki çocuğu annelerinin de hayatını kaybetmesiyle hem öksüz hem de yetim kaldı.

Manisa Soma'daki maden faciasında iki oğlunu kaybeden 61 yaşındaki parkinson hastası Hasan Yıldırım'ın kullandığı otomobil, İzmir'in Kınık İlçesi'nde 50 metrelik şarampole yuvarlandı. Yıldırım ile yanında torunu 6 yaşındaki Sevcan Yıldırım yaralanırken, gelini 26 yaşındaki Aslı Yıldırım yaşamını yitirdi. Kazayı yaralı atlatan Sevcan, kendisinden bir yaş küçük kardeşi Sercan ile annelerinin de ölümüyle öksüz ve yetim kaldı.

Elmadere Mahallesi'nde yaşayan ve geçen 13 Mayıs'ta Soma'da 301 madencinin öldüğü faciada oğulları 28 yaşındaki Sami Yıldırım ve 34 yaşındaki İlker Yıldırım'ı kaybeden Hasan Yıldırım, dün kullandığı 35 VDK 33 plakalı otomobille saat 14.30 sıralarında Büyükoba- Elmadere Karayolu Çanakçı Deresi Mevkii'nde seyrederken direksiyon kontrolünü yitirdi. Yaklaşık 50 metrelik uçuruma yuvarlanan otomobilde Hasan Hasan Yıldırım, torunu Sevcan ve gelin Aslı Yıldırım yaralandı. Yoldan geçen diğer araç sürücüleri ve köylüler, olay yerine 500 metre uzaklıktaki Polyak Eynez Maden Şirketi'ne bildirdi. Maden şirketinin ambulansı olay yerine gelerek, yaralılardan durumu ağır olan Aslı Yıldırım'ı Soma Beşyol Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. İki çocuk annesi genç kadın, doktorlarının müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. 112 Acil Servis ambulansıyla Bergama Dr. Faruk İlker Bergama Devlet Hastanesi'ne götürülen yaralı dede ve torunu ise tedaviye alındı.

Maden kazasında babalarını kaybeden 6 yaşındaki Sevcan ve kardeşi 5 yaşındaki Sercan Yıldırım'a annelerinin de trafik kazasında öldüğünün henüz söylenemediği öğrenildi. Jandarma, kazayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.