İzmirli Boşnaklar Derneği Başkanı Hamza Yavuz ve yönetim kurulu üyeleri Srebrenitsa katliamının yıl dönümü öncesinde Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan'ı makamında ziyaret ederek 'Srebrenitsa'ya Bir Mektup da Sizden' sloganıyla başlatılan kampanya destek istedi.

Dernek Başkanı Hasan Yavuz Srebrenitsa katliamının yıl dönümü öncesinde, yaşanan acının ortak olduğunu ifade etmek üzere, 'Srebrenitsa'ya Bir Mektup da Sizden' sloganıyla kampanya başlattıklarını ve kampanyanın 8 Temmuz'a kadar süreceğini ifade etti. Yavuz, 11 Temmuz 1995'te Srebrenitsa'da 8 bin 372 kişinin katledilerek, Avrupa'nın ortasında bir soykırım uygulandığını hatırlatarak, "Türk vatandaşlarının Bosna Hersek halkının yanında olduğunu ifade etmek ve manevi destek olmak üzere bu muktup kampanyasını başlattık. Şimdiye kadar binlerce insan destek verdi. Bize her zaman büyük destek olan Başkan Tartan ve dernek üyeleriyle birlikte bu mektupları Srebrenitsa'ya götürüp, 11 Temmuz günü annelere vermek istiyoruz" dedi.

Boşnak vatandaşların acısını paylaştığını ve 11 Temmuz'un tarihe kara bir leke olarak geçtiğini ifade eden Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, "Katliamı kınıyorum. Anneler bizim baştacımızdır. Ölen binlerce kişinin anma törenlerinde ben de sizlerle birlikte Srebrenitsalı annelerin yanında olmak isterim. Dini, dili, ırkı ne olursa olsun, insan öldürmek, bir insanlık ayıbıdır ve suçudur. Barış, sevgi, dostluk içinde yaşayabilmeliyiz" dedi.

Başkan Yavuz, 6 Temmuz Pazartesi günü Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür Merkezi önünde stant açılacağını ve 'Srebrenitsa'ya Bir Mektup da Sizden' kampanyasına mektup gönderilebileceğini söyledi.   Geçtiğimiz yıl  Konak Belediyesi dünyanın en büyük soykırımı olarak kabul edilen 11 Temmuz Srebrenitca Katliamı'nın 16. Yılı anısına Gazeteci- Yazar Vecdi Altay'ın 'Neden, Zaşto, Why?' İsimli fotoğraf sergisi ve konferansı gerçekleştirilmişti.