Konak Belediyesi ve İzmirli Boşnaklar Derneği'nin bir ay önce başlattığı "Srebrenitsa'ya bir mektup da sizden" kampanyası ile toplanan 5 bin mektup yola çıktı. 11 Temmuz'da Srebrenitsa'da yapılacak anma etkinliklerine giden 50 Boşnak, Konak Belediyesi'nde bir araya geldi. Yanlarında sevgi mektuplarıyla otobüse binen barış elçilerini Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan uğurladı.

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Srebrenitsa katliamının unutulmaması gerektiğini söyledi. Aynı zamanda Boşnak kökenli de olan Başkan Tartan sözlerini şöyle sürdürdü: "17 yıl önce insanlık tarihinin en büyük vahşetlerinden biri tüm dünyanın gözü önünde yaşandı. Srebrenitsa'da binlerce insan katledilirken ne yazık ki insanlık buna seyirci kaldı. Bu dramı unutturmamak ve Srebrenitsa'da acı hatıralarla yaşayan annelere bir umut penceresi aralamak adına sevgi, barış ve dostluk satırları yola çıktı. Bu aynı zamanda büyük bir manevi dayanışma olarak oradaki insanlara da direnme gücü verecek. Özellikle de hoşgörü ve sevginin ayı olan Ramazan öncesi bu buluşma kutsal bir amaca da hizmet ediyor. Barış, huzur ve mutluluk bekleyen dünyamıza en büyük katkı budur."
   
Yalnız değiller

İnsanlık ve İzmir adına yola çıktıklarını belirten İzmirli Boşnaklar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hamza Yavuz,  kampanya boyunca en büyük desteği Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan'dan gördüklerini vurguladı. Srebrenitsa'da 17 yıldır acıyla yaşayan insanların yalnız olmadıklarını söyleyen Yavuz, "11 Temmuz'da Srebrenitsa'da yapılacak anma töreninde yanımızdaki mektupları, özellikle annelere ileteceğiz. Onlara yalnız olmadıklarını söyleyeceğiz" diye konuştu.
   
Srebrenitsalı annelerden beyaz çiçek


Yolculuk öncesi yaşanan duygu seli içinde İzmirli Boşnaklar, Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan'a teşekkürlerini günün anlamını vurgulayan bir plaket ile gösterdiler. Rumeli Balkan Türkleri Federasyonu ise Srebrenitsalı annelerin elleriyle ördüğü beyaz çiçeği Başkan Tartan'ın yakasına takarak, bu duyarlılığın tüm dünyaya örnek olmasını diledi.