Nilgün Taze- Makyajını yapan ve en güzel kıyafetlereni giyerek gelen süslü kadınların bisiklet turu Konak'ta başlayıp Gündoğdu Meydanı'nda sona erdi.
Geçen yıl ilki düzenlenen 'Süslü Kadınlar Bisiklet Turu' dün gerçekleştirdiği ikinci etkinliğiyle birbirinden renkli görüntüler oluşturdu. Amaçlarının taciz edilmeden işlerine gitmek olduğunu belirten organizasyon başkanı Sema Gür 'Biz İzmirlinin gözlerini alıştırmaya çalışıyoruz' dedi.

Daha çok kadının bisiklete binmesi ve bisiklet yollarının iyileştirilmesi için çalıştıklarını  belirten Gür, 'Bu toplanışımızla  yollarda ölen bisikletçi arkadaşlarımızıda anıyoruz. Biz bisiklet kullanmayı sevenler formalarımızla zaten dağlarda geziyoruz fakat şehir içinde elbiselerimizle bindiğimizde dikkat çekiyor ve zor durumlarda kalıyoruz. İzmir'de insanların gözü bu duruma alışacak ve bu kıyafetlerle gezmemiz onlar için olağandışı bir hal olmaktan çıkmış olacak. Bu nedenle bu organizasyonu yaptık' açıklamasını yaptı.

İnternet üzerinden katılım

Başvurular tamamen internet üzerinden yapıldığını, herhangi bir şekilde bir kuruluşdan yardım almadıklarını ve başka guruplarla iletişime geçmediklerini ifade eden Gür, 'Bu tamamen benim fikrimdi ve İzmirli bayanlar çok ilgi gösterdiler. Katılan bayanlar geçen yıl daha sadeydi, geçen yıl ki fotoğrafları gören kadınlar bu yıl daha çok süslenip geldiler. Saçlarını, özel olarak makyajlarını ve kıyafetlerini bu organizasyon için yaptıranlar var. Benim en büyük amacım balkonlarda ve bodrumlarda eskimeye terkedilmiş bisikletlerini bayanların çıkarıp bozuksa tamirciye götürmeleri yaptırıp süslemeleriydi. Çünkü biliyorum ki bisiklet sırtında daha mutlu olacaklar. Amacımın hedefine ulaştığını ve bir çok kadının bisikletlerine değer verdiğini görmek çok güzel bir duygu' dedi.




Egzos kokusu yerine parfüm kokusu

Bisikletin sadece spor amaçlı kullanılmayacağını, aynı zamanda bir ulaşım aracı olduğunu söyleyen Gür, 'Yaşamımızın evlerimizden işe giderken kullandığımız bir sağlıklı yaşam aracımız olabilir. Eğer uygun bisiklet politikası olursa işe veya ulaşmak istediğimiz herhangi bir yere bisikletle gidebiliriz. Bizler de dünyadaki, diğer hemcinslerimiz gibi günlük kıyafetlerimizle bisiklete binerek ulaşımımızı sağlayabiliriz. Biz kadınlar korkmadan, çekinmeden, işe giderken ya da özel bir etkinliğimize giderken giyindiğimiz kıyafetlerle bisiklet sırtında olmak istiyoruz. Bu turu tertip etmekteki amacım ise yalnızca trafikte kadınlara gösterilen taciz ve laf atılmalarını önlemek. Ayrıca araçalardan inip bisklet kullanarak hem daha sağlıklı ve mutlu bir yaşam hem de egzos kokusu yerine parfüm kokulu bir havaya sahip olacağımızı düşünüyorum' şeklinde belirtti.