İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Tire Süt Kooperatifi ile birlikte yürüttüğü ‘Süt Kuzusu Projesi’nde yeni dönem dağıtımları başladı.

17 Eylül 2012’de 46 bin aile ile başlattığı projeyi 21 Ocak 2013’ten itibaren neredeyse iki katı büyüterek 80 bin aileye çıkaran Büyükşehir Belediyesi; Balçova, Bayraklı, Bornova, Buca, Çiğli, Gaziemir, Güzelbahçe, Karabağlar, Karşıyaka, Konak ve Narlıdere ilçelerinde süt dağıtımı yapıyor. Büyükşehir’in oluşturduğu 51 ekip, proje kapsamında 11 ilçedeki 350 mahallede kapı kapı dolaşarak sütleri sahiplerine teslim ediyor. 0-5 yaş arasındaki İzmirli ‘Süt Kuzuları’ ile aileleri  projeden memnuniyetini dile getirirken, İzmir Büyükşehir Belediyesi de bu dönem toplam 3 milyon 200 bin litre süt dağıtmanın hazırlıklarını sürdürüyor.

 
“Süt içeceğiz, büyüyeceğiz”

Dağıtım ekiplerinin kapısını çaldığı 4 yaşındaki Edanur, Buca ilçesinin Akıncılar semtinde oturuyor. Annesi çalıştığı için babaannesi Safiye Altınışık’ın baktığı Edanur, kendisine süt getiren abla ve ağabeyleri görünce sevincini hiç gizlemiyor. Ekipler, daha sonra ise 5 yaşındaki Ceren ve 1,5 yaşındaki Eylül Zeynep’in annesi Gonca Güzelel’in evini ziyaret ediyor. Geçen dönem dağıtım yapılan evlerden biri olduğu için projeden haberi olan 5 yaşındaki minik Ceren, her defasında “süt ekipleri”ni neşeyle karşılıyor. Ceren, sevincini ‘Ben ve kardeşim süt içmeyi çok seviyoruz. Süt içince büyüyeceğiz” cümleleriyle anlatıyor.

 
Sizin çocuğunuz da ‘Süt Kuzusu’ olsun

Yoğun ilgi gören projede kayıtlar halen devam ediyor. Çocuğunun ‘Süt Kuzusu’ olmasını isteyenlerin, Büyükşehir Belediyesi’nin Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı Ayni ve Nakdi Yardımlar Şube Müdürlüğü’nün Milli Kütüphane Caddesi No:10/1A Konak adresine, aile sicil beyannamesi ve çocuk-ebeveynlere ait nüfus cüzdan fotokopileriyle birlikte şahsen müracaat etmesi gerekiyor.