İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ilköğretim okulu öğrencilerinden sonra 0 – 5 yaş grubundaki çocuklara yönelik olarak başlatacağı yeni süt kampanyası için açtığı isim yarışmasını kazananlara ödülleri verildi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük’ten birincilik ödülü olan iPad’lerini alan yarışmacılar, böylesine önemli bir projede yer almaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Başkan Kocaoğlu’nun makamında gerçekleşen “mini” ödül törenine Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serpil Baran ile “Süt Kuzusu” ismini öneren Selin Sezer (11), Onur Aslan, Senem Filiz, Gamze Bayram Ataklı ve Zeki Örs katıldı.

Başkan Kocaoğlu, “Süt Kuzusu” projesiyle, dar gelirli mahallelerdeki çocuklara haftada 2 litre süt ulaştıracaklarını müjdelerken, Mahmut Eskiyörük de Büyükşehir Belediyesi sayesinde bölgelerindeki süt üreticisinin darboğazdan çıktığını söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2005 yılında başlattığı “Okul Sütü” projesi ile 246 okuldaki 208 bin öğrenciye haftada 1.2 litre süt dağıtımı gerçekleştirmişti. Devletin okullarda süt dağıtımına başlamasının ardından, projeyi kent merkezindeki dar gelirli ailelerin 0-5 yaş grubundaki çocuklarını kucaklayacak şekilde değiştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu yeni projenin ismini de resmi web sitesi üzerinden (www.izmir.bel.tr) başlattığı isim yarışması ile belirlemişti. Aday isimlerin internet üzerinden belirlendiği ve oylamanın yine internet üzerinden gerçekleştiği yarışmaya İzmirliler büyük ilgi göstermiş, sonunda kazanan “Süt Kuzusu” olmuştu.