Konak Belediyesi ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliğinde düzenlenen 'Yeni Girişimci Desteği' hibe programına katılan 27 girişimci sertifikalarını aldı.

Kendi işini kurmak isteyenlere fırsat tanıyan 'Yeni Girişimci Desteği' programına katılan Konaklı adaylar, 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'ni tamamladı. Sertifika almaya hak kazanan 27 girişimci belgelerini Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan ve İzmir Güney Hizmet Genel Müdürü Mustafa Çanakçı'dan aldı.

Konak Belediyesi'nde düzenlenen sertifika töreninde iş kurmaya bir adım daha yaklaşan girişimciler gelecek planlarını Başkan Tartan ile paylaştılar. İlk etapta 27 bin TL hibe ve daha sonra 75 bin TL kredi imkanı tanınacak olan adaylar, projelerinin onaylanma aşamasından önce moral buldular.

Özel sektör dinamizmini topluma yansıtmak adına ciddi bir işe imza atıldığını belirten Belediye Başkanı Hakan Tartan, "Konak Belediyesi olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yetki ve sorumluluklarımız çerçevesinde girişimcilerimize destek sağlayacağız. Bizim buradaki görevimiz yönlendirici, destekleyici ve teşvik edici olmaktır. Kendi işini kurmak isteyenler için biraz ufuk açabiliyorsak ne mutlu bize. Kadınların sosyal yaşamda, iş hayatında ve siyasette daha çok yer almasını destekleyen bir insan olarak, bu programda kadınların çoğunlukta olmasını da çağdaş bir Türkiye adına olumlu bir mutlu bir gelişim olarak görüyorum" dedi.