Tarihi Kentler Birliği tarafından 3 projesi birden ödüllendirilen Konak Belediyesi, tarihe sahip çıkan bir projeyi daha yaşama geçirmeye hazırlanıyor. Yıllardır atıl durumda olan tarihi Carfi Köşkü, Konak Belediyesi ve EÇEV (Ege Çağdaş Eğitim Vakfı) arasında imzalanan protokol ile gün yüzüne çıkıyor.

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, EÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Berrin Ertürk, EÇEV Genel Müdürü Handan Armağan, yönetim kurulu üyeleri ve tarihi köşkü bağışlayarak toplumun hizmetine sunulmasında ilk adımı atan Carfi ailesi adına Leman Carfi, protokol için bir araya geldi. Tarihi Agora alanının bir parçası olan ve yıllardır el değmediği için yok olmaya yüz tutan Carfi Köşkü, imzalanan protokol ile geleceğe kazandırıldı.

Tarihe sahip çıktık


Yerel yönetimlerin altyapı çalışmaları ve kentin genel işleyişinin ötesinde, sosyal ve kültürel yaşamı destekleyen çalışmaları ön plana çıkarması gerektiğine değinen Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan şöyle konuştu:

"Yerel yönetici olarak üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirirken bir yandan da kentin zenginliklerine sahip çıkan çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bir kentin tarihini ayakta tutmak, o kentin geleceğini kurmaktır. Biz bu anlayışla hareket ettik ve Konak'ın dört bir yanında tarihi binalarda yenileme çalışmalarına başladık. Abacıoğlu Hanı, Mülkiyeliler Birliği Binası, Selvili Han, Kadın Müzesi olarak kullanılacak tarihi bina ödül alan projelerimizden sadece birkaçı. Bunun yanında müzelerimiz ve semt merkezlerimizi tarihi binalarda yapılandırmaya özen gösteriyoruz. Bugün de eğitim alanındaki etkinliklerini gönülden desteklediğimiz EÇEV ve İzmir'in değerli insanlarından Carfi ailesi ile tarihi canlandıran bir protokolde bir araya gelmekten mutluluk duyuyoruz."

1997 yılında Carfi ailesi tarafından EÇEV'e bağışlanan köşkün restorasyonu için imza atan EÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Berrin Ertürk, Carfi Köşkü'nün restorasyonu, İzmirimizin tarihi ve kültürüyle yaşayan bir şehir olmasına katkı sağlarken, eğitim merkezi olarak bölge halkının ihtiyaçlarına yanıt verecek" diye konuştu.