Her gün Konak’ın farklı bir yerinde İzmirlilerle iftar sofrası mutluluğunu paylaşan, geceleri de teravih namazında yurttaşlarla buluşan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Betonyol’daki vatandaşlara iftar yemeği verdi. Pilav, tavuk döner, tatlı, zeytin, hurma, ayran ve sudan oluşan zengin bir mönü sunan Tartan, “Bu pilav anne, anneanne pilavı” diyerek yemeklerin ev yemekleri kadar özenli ve titiz hazırlandığını söyledi. Kendi elleriyle yemekleri dağıtan Tartan’a vatandaş büyük sevgi ve ilgi gösterdi. Başkan Tartan, iftarını çevre sakinleri ve Yılmaz Pasajı esnafıyla birlikte pasaj içinde kurulan iftar sofrasında belediyenin ikramlarıyla yaptı. Orucunu vatandaşla birlikte açan Tartan, Kılıçreis Muhtarı Yücel Mumcular ile birlikte esnafın sorunlarını da dinledi.

Tartan, mübarek Ramazan ayı nedeniyle her zamankinden daha çok birlik ve beraberlik içinde olunması gerektiği mesajını vererek, “Oruç tutanlar olduğu kadar rahatsızlıkları nedeniyle oruç tutamayanlar da var. Birbirimize hoşgörülü olmamız lazım. İmkanları olanlar olmayanlarla paylaşmalı. ‘Bir sofra da sen kur’ kampanyamıza destek vererek iftar sofrası kurabilirsiniz. Kişi başı 5 lira ödeyerek pek çok insan sizin sofranızda orucunu açabilir. Birlik, beraberlik ve dayanışmanın sergileneceği güzel bir ay yaşıyoruz” dedi.
Yılmaz Pasajı esnafı ise kendileriyle oruç açan Tartan’a teşekkür ederek, “Her zaman sizinleyiz” dediler.


Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Ramazan ayı boyunca hafta içi her gün ikram araçlarıyla 400 kişiye iftar yemeği dağıtacak. Bu hafta şu semtlerde dağıtım yapılacak:
25 Temmuz 2012     İsmet Paşa Mahallesi (İsmet Paşa Semt Merkezi Yanı)
26 Temmuz 2012     Kılıçreis Mahallesi Muhtarlığı önünde
27 Temmuz 2012     Yeni Mahalle, Süvari Mahallesi, Sakarya Mahallesi, Ülkü Mahallesi.

‘Bir sofra da sen kur’ kampanyasına katılmak isteyenler için banka hesap numaraları ise şöyle:
İzmir Kültür ve Sanatı Geliştirme Derneği
Akbank Kordon Şubesi
Şube Kodu: 0304
Hesap No: 69056
İban: TR 260004600304888000069056

Bilgi için: Ercan Özinan:0 555 271 68 47