1930'lu yılların başında inşa edilen, hizmet dışı kalana dek tütün deposu olarak kullanılan Basmane Tekel Tütün Deposu binasında restorasyon çalışmalarında önemli derecede yol alındı. Konak Belediyesi, Özelleştirme Yüksek Kurulu tarafından İzmir İl Emniyet Müdürlüğü'ne tahsisli binanın restorasyonu için gerçekleştirilen ihalenin ardından çalışmalar aksatılmadan yürütülüyor. Ekipler, tarihi yapının aslına uygun hale getirilmesi için gece gündüz çalışıyor. 

Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, tarihi bir yapıyı daha günümüzü kazandırdıklarını belirterek binanın kısa bir süre sonra yenilenmiş yüzüyle hizmet vermeye başlayacağını söyledi. Başkan Tartan, 10 bin metrekarelik alanda yürütülen çalışmalar sonucunda İzmir'e yeniden hizmet vermeye başlayacak binanın, tarihi özellikleri korunarak modern bir yapıya dönüştürüldüğünü hatırlattı. Resmi tatillerin dışında çalışmaların bir gün bile aksatılmadığına değinen Başkan Tartan, Konak ilçe sınırları içinde çok sayıda tarihi yapının bulunduğunu ifade ederek, "Gönül ister ki, her birini restore edelim, ayağa kaldıralım, hizmete açalım. Belediye olarak elimizden geldiğince gücümüzün yettiği yere kadar tarihi yapıları kurtarmaya ve yaşatmaya gayret ediyoruz" dedi.

Tarihi yapıların çoğunun kullanılmaz halde olduğunu vurgulayan Başkan Tartan şöyle konuştu:"Konak Belediyesi olarak tarihi, çağdaş kent anlayışına uyarlıyoruz. Bugüne dek gerçekleştirdiğimiz restorasyon çalışmalarıyla sadece dört duvarı kalmış yapıları bile aslına uygun olarak düzenledik ve İzmirliler'in hizmetine açtık. Abacıoğlu Hanı projesi ile Türkiye'den ilk kez bir belediye Avrupa'nın en önemli mimarlık ödülünü aldı. Tarihi Kentler Birliği'nden üç projeyle birden ödüllendirildik.  Bunun yanında Alsancak'tan Basmane'ye, Agora'dan Kemeraltı'na, Konak'ın kalbi olan merkezlerde yüzlerce yıllık tarihi ayağa kaldırdık. Gazi Bulvarı'nın çehresini değiştirecek Tekel Tütün Deposu restorasyonuyla da İzmirliler'e güven yaşatan Emniyet Teşkilatımız, İzmir'e yakışan bir binada hizmete devam edecek."