Aşırı sıcaklarda ilçedeki çöp kamyonları ve konteynırların kötü kokmaması için 2 adet dezenfekte makinesi alan Bornova Belediyesi böylece hijyeni sağlıyor. Çöp kamyonları da kötü koku yaymıyor.  Ayrıca çöp kamyonlarına ve konteynırlarına belediye hizmetleri afişleriyle giydirme yapan belediye, görsel estetiği sağlamamın yanı sıra hemşerilerini ını bu yolla da bilinçlendiriyor

Dev yatırımlarla adından söz ettiren Bornova Belediyesi gündelik hizmetlerde de örnek çalışmalar yürütüyor. Her sokaktan günde en az iki kez çöp toplayan, bununla da yetinmeyip kurduğu “Alo çöp hattı” ile günün her saati arayan yurttaşlara ilave hizmet götüren Bornova Belediyesi hijyene de büyük önem veriyor. Bornova Belediyesi Temizlik İşleri Şantiyesi’ne 3 adet çöp kamyonu dezenfekte makinesi alındı. Çöp kamyonları ve konteynırlar düzenli olarak yıkanarak sıcaklarda kötü koku yaymalarının önüne geçiliyor.  “Alo çöp” hattının 4792223-3881045 numaralarını arayan yurttaşların hem anında çöpleri alınıyor hem de istemeleri durumunda evlerinin önündeki konteynırları yıkanarak temizleniyor.

Bornova’da çöp toplama hizmeti veren 65 çöp arabası ve 4 süpürge aracının hijyeni özel dezenfekte makineleri ile sağlanıyor. Temizlik İşleri Şantiyesi’nde kamyonlar kaynar suyla dezenfekte ediliyor. Bornova Belediyesi ayrıca mahallelerde eskiyen, yıpranan konteynırları da düzenli olarak yenileriyle değiştiriyor. İlçede bulunan 9 bin konteynıra 500 adet daha ekleyen Bornova Belediyesi her gün 70 konteynırı da yıkayarak temizliyor. 

Kapınızın önüne bir kap su koyun

İlçede bulunan çöp kamyonları ve konteynırlarını yapılan hizmetlerin afişleriyle de giydiren Bornova Belediyesi yurttaşlarına yol gösteriyor. Fiziki, sosyal, kültürel hizmetlerinin tamamını çöp kamyonları ve konteynırlarıyla da duyuran belediye “bir kap su koyun” afişiyle de yaz günlerinde sokak hayvanlarının susuz kalmaması için bilinçlendirme çalışmasını sürdürüyor. Bazı çöp kamyonları ve konteynırlarının üzerinde bulunan “kapınızın önüne bir kap su koyun” afişi yurttaşların yaz günlerinde suya muhtaç sokak hayvanlarını unutmamasını sağlıyor.
Sağlık konusunun kendileri için birinci derecede önem taşıdığını ifade eden Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Temiz bir Bornova için var gücümüzle çalışıyoruz. Ama asıl temizlik kirletmemekten geçer. Bu nedenle çöp konteynırlarımızı ve kamyonlarımızı belediye hizmetlerimizin afişleriyle donattık. Temizlik İşleri Müdürlüğümüze aldığımız 2 adet dezenfekte makinesiyle çöp toplayan araçlarımızın da temiz kokmasını ve hijyenik olmasını sağlıyoruz.  Bornova'da yaşayan herkes önce kendi evinin önünü, kendi sokağını temiz tuttuğu sürece ilçemiz daha temiz bir hale gelir. Belediyemizin temizlik ekipleri 7 gün 24 saat boyunca Bornovamız için çalışıyorlar. Ben de kentte yaşayan yurttaşlarımızı kentin sakini değil sahibi olmaya ve herkesi kendi evinin önünü, sokağını temiz tutmaya çağırıyorum” diye konuştu.