Talha Ülkümen, Basmane Meydanı'nda toplanan vatandaşların Türk bayraklı sevgi gösterileriyle karşılandı.

Burada açıklama yapan Ülkümen, şunları söyledi:

"Ismarlama operasyonla gözaltına alınmıştım. Geçen Ağustos ayında. Ben 8 sene istihbarat şubede çalıştım. Birinci operasyon kapsamında 40 gün cezaevinde kaldım. Şimdi tutuksuz yargılanıyordum. Bunun kanundaki yeri, ek bir iddianame hazırlanmasıydı. Biz orada soruları cevaplardık. Bu ülkenin dağ gibi bir PKK sorunu olduğunu söylemiştik. Ülkesini sevenlerin önünü kesmek için böyle bir dosyalara gerek yok. 5 ay önce yapılan operasyondan hiçbir değişiklik yok. Değişen dağ gibi olan PKK, everest gibi oldu. Şu anda terörün yoğun olmadığı yerlerde bile kendi öz polisimiz, kendi devletimizde parya görevi görüyor. Zırhlı araçlarla gezmek zorunda kalıyor. Teröristler, ellerini kollarını sallayarak, ülkenin dört bir yanında dolaşıyor. Ne hapis, ne gözaltı, ne zindan bizi korkutamaz, yıldıramaz. Bizi devletinin düştüğü bu aciz durumdan daha öte üzmüyor. Yolun bu tarafında olmaktan çok memnunum. Ağzım dolu dolu Silivri'de yatan yiğitlere selam söylüyorum. Bütün çiçekleri kaparsanız da, baharın gelmesini engelleyemezsiniz."

Talha Ülkümen daha sonra, babası Faruk Ülkümen ve Annesi Atiye Ülkümen'in elini öperek vedalaştı. Ardından, eşi Melike Ülkümen'le el ele emniyet müdürlüğüne kadar yürüyüp teslim oldu. Bu sırada hem emniyet binası yakınında toplanan vatandaşlar hem de Talha Ümkümen'in, ailesi yaşananlara tepki gösterdi.

GÖZALTI SAYISI 18'E ÇIKTI

Talha Ülkümen'in teslim olmasıyla, operasyonda gözaltına alınan polis sayısı 18'e çıktı. Aralarında hasan Ali Okan'ın da bulunduğu 8 polisin yakalanması için çalışmaların sürdüğü açıklandı.