Emiralem’deki Havacılık Meslek Yüksek Okulu’nu 2012 Eylül ayında hizmete geçirmeyi planladıkları söyleyen THK Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Osman Yıldırım; Yahşelli Köy Tüzel Kişiliği tarafından bedelsiz tahsis edilen yaklaşık 300 dönüm alanda havacılık ile ilgili kolej, yüksekokul ve fakültelerin yanı sıra yine aynı bölgede 20 dönüm alanda ise yurt yapmayı hedeflediklerini açıkladı.
 
Yıldırım: “Dünya çapında bir eğitim merkezi olacak”

Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Yahşelli Köyü Muhtarı Erdinç Barkalı, THK Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve İzmir Şube Başkanı Hami Gürtunca, THK Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyesi ve THK Menemen Şube Başkanı Hilmi Kurtoğlu ile birlikte eğitim kompleksine dönüştürmeyi hedeflediği arazileri inceleyen THK Genel Başkanı Osman Yıldırım; “Menemen için çok hayırlı bir karar verdik. İnşallah bu yıl Emiralem’de Havacılık Meslek Yüksek Okulu’nu faaliyete geçireceğiz. Yine Menemen’imizde bize tahsis edilen arazide THK Koleji, Yüksekokulu ve Üniversitemizin fakültelerini açmayı planladık. İnşallah önümüzdeki 5 yıl içerisinde THK Üniversitesi’nin çok önemli bir eğitim kurumunu burada kurmuş olacağız. Bunda tabi ki sayın Belediye Başkanımız Tahir Şahin Bey’in çok önemli katkısı var, kendisine çok teşekkür ediyorum. Yine Yahşelli Köyü Muhtarımız Erdinç Barkalı ve THK Menemen Şube Başkanımız Hilmi Bey’e buradaki çalışmaları için ve bize verdikleri destek için çok teşekkür ediyorum. Burada kuracağımız okullarımız, kolejimiz, yüksek okulumuz ve fakültelerimiz yalnız Menemenimize değil, İzmir’e ve Ege Bölgesi’ndeki bütün insanlara, bütün vatandaşlarımıza hizmet verecek. Bu kuracağımız tesis aynı zamanda dünya çapında bir eğitim merkezi olacak. Bizim dostlarımıza, bizimle birlikte çalışmak isteyen diğer ülkelerin insanlarına da eğitim vermekten büyük mutluluk duyacağız. Burada oluşturacağımız eğitim kurumlarımız Menemen’lilere, İzmir’lilere ve Ege’lilere hayırlı olsun” diye konuştu.
 
 
Başkan Şahin Üniversite Hedefine Ulaştı..!

Menemen’i eğitim şehri yapma hedefinden vazgeçmeyen ve İzmir Katip Çelebi Üniversitesi'nde olduğu gibi Türkiye’nin havacılık ve uzay bilimleri alanında ilk ve tek ihtisas üniversitesi olan THK Üniversitesi’nin Menemen’de kurulması için de yoğun çaba sarf eden Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ise konuşmasında, “Gediz Üniversitesi’nden sonra ilçemize yeni bir üniversite daha kazandırmak istiyorduk. İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’nde istediğimiz başarıyı yakalayamadık ancak ülkemizin havacılık ve uzay alanında ihtiyaç duyduğu personeli karşılayacak olan THK Üniversitesi’nin Menemen’e önemli yatırımlarını çekmeyi başardık. Kurduğumuz iyi diyalogların sonucunda, Emiralem’deki eski Belediye binamızı Havacılık Meslek Yüksek Okulu olarak bu yıl hizmete açıyoruz. Yine bizim gibi eğitime yatırımı tercih eden Yahşelli Köy Tüzel Kişiliği’nin THK Üniversitesi’ne bedelsiz tahsis ettiği arazide inanıyorum ki çok kısa sürede yeni eğitim kurumları hizmete açılacak. Menemen’i eğitimde atağa kaldıracak bu yatırımların oluşumunda büyük emekleri bulunan THK Genel Başkanımız sayın Osman Yıldırım’a, İzmir Şube Başkanımız Hami Gürtunca’ya ve THK Menemen Şube Başkanımız Hilmi Kurtoğlu’na şahsım ve tüm hemşerilerim adına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
 
Başkan Şahin; “İnsanımıza yatırım yapıyoruz”

Menemen Belediyesi’ni 1999’dan bugüne “En büyük yatırım, insanımıza yapılan yatırımdır” anlayışıyla yönetmeye çalıştığını söyleyen Başkan Tahir Şahin konuşmasına şöyle devam etti; “Bizim insanımız, en büyük yatırımın, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin eğitimine yapılacak yatırım olduğunun bilincindedir.  Biz de bu bilinçle eğitim alanında ilçemiz adına önemli yatırımlar ve girişimlerde bulunduk. İlk olarak Büyükşehir Yasası kapsamında Belediyemize bağlanan Beldelerden biri olan Asarlık’taki Belediye hizmet binamızı, özel dershaneden daha güzel bir dershaneye dönüştürdük. Eğitimse fırsat eşitliğini sağlamak adına kurduğumuz bu eğitim kurumundan her yıl bin kadar öğrencimiz ücretsiz faydalanıyor. Koyundere’deki Belediye hizmet binamızı ise Ege Üniversitesi Seramik Meslek Yüksek Okulu kurulması için yine bedelsiz tahsis ettik. Emiralem’deki Belediye hizmet binamızı da THK Uzay ve Havacılık Üniversitesi’ne bağlı Meslek Yüksek Okulu yapılması için tahsis ettik. Bu yıl Emiralem ve Koyundere’deki eski Belediye binalarımızı eğitim kurumu olarak halkımızın hizmetine açmayı hedefliyoruz. THK Üniversitesi bünyesinde hizmet verecek kolej, yüksek okul ve fakültelerin de faaliyete geçirilmesiyle birlikte, Menemen eğitim alanında tarihinin en büyük atılımını gerçekleştirmiş olacak. Tarım kenti Menemen, yakın gelecekte yetiştirdiği bilim adamları, mühendisleri ile anılacak. Bundan hiç şüphe duymuyorum. 1925 yılında Büyük Önderimiz Atatürk'ün ''İstikbal göklerdedir'' vizyonuyla kurulan Türk Hava Kurumu'nun eğitim alanında Menemen’de gerçekleştireceği her türlü projeye desteğe hazır olduğumuzun bilinmesini istiyorum.”