Tire Fatih Ortaokulu Resim ve Görsel Sanatlar Öğretmeni Fatma Filiz Tekinci, geçen pazartesi günü saat 15.00 sıralarında, iddiaya göre, öğrencilerinden birinin annesi Y.E. tarafından tartaklanıp, hakarete uğradı. Tire Devlet Hastanesi’nden 10 günlük iş göremez raporu alan Tekinci, polise, veli Y.E.’den şikayetçi oldu. Olay nedeniyle psikolojisinin bozulduğunu belirten Tekinci, “Dersdeyken kapı açıldı. Kapıda kısa boylu bir kadın duruyordu. Kısa bir süre kendisini tanıtmasını bekledim. Bir şey söylemeyince, 'Buyurun' dedim. Sert bir ifade ve uslup ile 'Malzemeleri getirdim' dedi. Bunun üzerine, 'Çocuğun malzemelerini zamanında almış olsaydınız, buraya kadar gelmek zorunda kalmazdınız' dedim. Sonrasında kendisi daha sert ve hakaret içeren sözlerle konuşmasını sürdürünce, sınıftan çıkarak kapıyı kapattım ve konuşmaya koridorda devam etmek istedim. Fakat, ilk kez gördüğüm öğrenci velisi sesini yükseltip, “Pisikopat mısın, s.... git' diyerek küfür edip, hakarette bulundu. Bu sırada diğer öğretmen arkadaşlarım da geldi. Sözlü saldırılarılarını sürdüren veli, fiziksel saldırıya da geçip, beni tartaklayıp, yumruk atmaya başladı. Okul Müdürü İdris Koç ve meslektaşylarım araya girip, beni kurtardı” diyerek, yaşadıklarını anlattı.

SALDIYI KINADILAR


Eğitim-Sen ve Türk Eğitim-Sen’e üye yaklaşık 100 kadar öğretmen meslektaşları Tekinci’ye yapılan saldırıyı okul önünde basın açıklaması yaparak kınadı. 'Okullarımızda her türlü şiddeti kınıyoruz' yazılı pankart açan öğretmenler, alkışlı protestoda da bulundu. Eğitim-Sen Tire Temsilciliği Sorumlusu Necmi Ucer, grup adına yaptığı açıklamada, “Eğitim olmazsa olmazı olan sevgi, saygı, hoşgörü, dostluk, dayanışma, işbirliği, kardeşlik, bilimsellik gibi temel değerler adeta yok olmaktadır. Okullarda yaşanan şiddetin ve öğretmenlere yönelik saldırıların önlenebilmesi için öncelikle her fırsatta emekçileri hedef haline getiren politika ve açıklamalara son verilmelidir. Hükümet temsilcilerinin, gazete ve televizyonlarda her gün karşı karşıya kaldığımız şiddet olaylarının son bulması için yasal ve kurumsal düzenlemeleri bir an önce hayata geçirmesi gerekir” dedi.

Türk Eğitim-Sen İzmir 1 Nolu Şube Mevzuat Sekreteri Hanifi Başkan da okulların güvenlikli kamusal alanlar olması gerektiğini vurgulayıp, “Öğretmenler gözden düşürülmeye çalışılmıştır. Yurdun dört bir yanında meslektaşlarımıza yapılan saldırıların temelinde bakanlığın uyguladığı politikaların yanlışlığının bir sonucudur. Meslektaşlarımıza yapılan bu saldırıyı nefretle kınıyor yetkilileri göreve davet ediyorum” diye konuştu. Grup, açıklamanın ardından dağıldı.