Geçtiğimiz günlerde gündeme gelen 5 yaşındaki Cuma Ali Kolay'dan acı haber geldi. İzmir Kiraz ilçesinde yaşayan 41 yaşındaki Mehmet Ali Kolay ile 38 yaşındaki Hatice Kolay çiftinin çocuğu olan Cuma Ali'ye 8 ay önce lösemi teşhisi konmuştu.

İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan Cuma Ali'nin bir an önce ilik nakli olması gerektiği belirtilmişti. Donör arayışına hemen başlanmış ve Almanya'dan sevindirici haber gelmişti. Ancak nakil işlemi için ailenin ilik bankasına 980 euro yatırması gerekiyordu.

Bu para da Cuma Ali'nin durumunun medyada yer almasıyla kısa sürede toplanmıştı. Ancak paranın toplanması ile tekrardan sevinen ailenin bu sevinci kısa sürdü. İlik nakli için bekleyen Cuma Ali'nin bu kez de burnunda mantar meydana geldi. Çocuğun rahat nefes alabilmesi için ameliyat edilmesi kararı alındı. Bir taraftan da ilik nakliyle ilgili donöre testler yapılmaya başlandı.

Bu arada kemoterapi gören Cuma Ali, iddiaya göre bu ilaca dayanamadı. Yine fenalaşan küçük çocuk, 11 yaşam savaşı verdiği yoğun bakımda hayatını kaybetti. Cuma Ali'nin geçen pazartesi günü 04.45 civarında hayatını kaybettiği öğrenildi.

Küçük çocuklarını toprağa veren baba şu açıklamayı yaptı: "Oğlumuzun hayata tutunabilmesi için büyük mücadele verdik. Küçük yaşına rağmen o da savaştı. Ancak olmadı. Bir kemoterapi ilacı verildi, o ilaçtan sonra bünyesi iflas etti. Normalde diğer hastalara da o ilaçtan veriliyor ancak oğlumun bünyesi kaldırmadı. Farklı bir tedavi yöntemi uygulanabilir miydi bilmiyorum. Ancak oğlum, o ilacının verilmesinden 11 gün sonra yoğum bakımda hayatını kaybetti. Doktorların ihmalinin olup olmadığının araştırılmasını istiyorum. Bununla ilgili savcılığa suç duyurusunda da bulunacağım. Ayrıca, yardım için toplanan parayla oğlumun mezarını yaptıracağım. Keşke sağlığı yerinde olsaydı, ilik nakli gerçekleşip köyümüze dönebilseydik de istediği oyuncakları alabilseydim, yapamadık acılıyız."