Türkiye'nin en büyük çevre yatırımlarından biri olan 22 kilometre uzunluğundaki Fetrek Çayı Sultanlar Vadisi Projesi'nin Torbalı'da hızla devam ettiğini belirten Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, "Kısa süre önce de Devlet Demir Yollarına ait ilçe merkezindeki 15 bin metrekarelik çok değerli binalanın belediyemize devri yapıldı. Cumhuriyet, Alpkent ve Ertuğrul mahallelerinin birleştiği üçgen alan DDY için vagon onarım atölyesi olarak tasarlanmıştı. Başbakan'ımız Sayın Binali Yıldırım bu alanın sosyal amaçlı projelerde kullanılmak üzere Belediyemize devrini sağladı. Şimdi ise ilçemizin tam merkezinde 21,310 metrekarelik bir alanı daha TOKİ'den arsa takas yoluyla ilçemize kazandırdık. Torbalı'nın çehresini değiştirecek projelere sahne olacak muhteşem bir alanın imzasını atıyoruz.  Burada uygulayacağımız projeyi kamuoyuyla paylaşacağız. Bu üç proje de sadece İzmir'e değil, Türkiye'ye örnek olacak büyük bir değer ve kazanımdır." dedi.

TOKİ ile nasıl bir anlaşma sağlandı?

2014 yılında Hazine'den TOKİ'ye devredilen Murat Bey Mahallesi'ndeki 21,310 metrekarelik yer, Belediye Hizmet Alanı olarak Torbalı Belediyesi'ne tahsis ediliyor. 21,310 metrekarelik devasa alan, Sağlık Meslek Lisesi'ni ve eski SSK arazisini kapsıyor.
Torbalı Belediyesi bu alan karşılığında TOKİ'ye Ayrancılar Mahallesi'nde bulunan 38,600 metrekarelik bir alanı verecek. Torbalı Belediyesi'nin TOKİ'den devralacağı alanın bedeli 8 milyar lira iken Belediye'nin TOKİ'ye vereceği alanın değeri 10 milyar 265 milyon lira. TOKİ, arada oluşan 2 milyar 615 milyon liralık farkı Torbalı Belediyesi'ne iki taksit halinde ödeyecek.