Kent yaşamına “yeni renkler” kazandırarak İzmirlilerin karşısına değişik sürprizlerle çıkmaya çalışan İzmir Büyükşehir Belediyesi, şimdi de trafo duvarlarını grafiti (duvar resimleri) ile adeta tabloya dönüştürmeye başladı.

Alsancak Asteğmen Besim Bey Parkı, Kıbrıs Şehitleri Parkı ve Balçova İkiztepeler Parkı karşısındaki trafolar üzerinde yapılan pilot çalışmalar vatandaşlar tarafından beğeniyle karşılanınca, Büyükşehir yetkilileri benzer çalışmaları diğer trafolarla viyadük altlarındaki kolonlar ve istinad duvarları üzerinde yaygınlaştırmak üzere harekete geçti.

İkisi de birbirinden yetenekli


Büyük ilgi gören bu güzel eserleri, iki gönüllü ve yetenekli genç yapıyor. Güven Karahan, bir güvenlik firmasının personeli olarak Büyükşehir Belediyesi’nde görevli ve boş zamanlarını grafiti ile değerlendiriyor. Hiçbir resim eğitimi almayan Karahan, çocukluğundan beri tutkunu olduğu sanatını duvarlara yansıtırken şunları söylüyor:
“Sanat bizim için kendimizi ifade etme biçimi. İçimizdekileri yansıtmaya çalışıyoruz. İşimden arta kalan zamanlarda, hafta sonları ve izinli olduğum günlerde resimleri yapıyoruz. Bunların yaygınlaşmasını istiyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyemize böyle güzel şeylere öncü olduğu çok teşekkür ediyoruz. Çok mutluyuz. Genç arkadaşlarımız da sanatla uğraşsınlar istiyorum. Ve tabii ki yapılanları korumalarını da istiyoruz.”

Güven Karahan’ın resim arkadaşı Onur Kop ise henüz 18 yaşında.. Güzel Sanatlar Lisesi’nden mezun olmuş. Küçüklüğünden beri  tutkuyla bağlı olduğu resim sanatının eğitimini alıyor. Şimdi yine Güzel Sanatlar Fakültesi’ne girebilmek için kurslara devam ediyor. O da boş zamanlarında Karahan ile birlikte  duvarlara can veriyor.  Resim yapmayı çok sevdiğini ve zevk alarak çalıştığını belirten Kop, “Severek ve yürekten yaptığım için sonucunda ortaya iyi şeyler çıktığını düşünüyorum. Genç arkadaşlarımızın yaptığımız resimlere saygı duymalarını istiyorum Çünkü bunlarda emek var” şeklinde konuşuyor.