Güngören İlçe Emniyet Müdürlüğü Koruma Büro Amirliği'nde görev yapan ve travesti olduğunun ortaya çıkması üzerine meslekten ihraç edilen polis memuru F.B (28), İstanbul'u terkederek İzmir'e yerleşti. Polislerin kendisine ulaştığı internet sitesini kapatan, Zeytinburnu'ndaki evini boşaltan F.B, kendisine yeni bir site açtı. Bu sitedeki bilgilere göre eski polis memuru, İzmir'de fuhuş yaparak geçiniyor. Polis memurunun İzmir'e gelme nedeninin ise, Anadolu'nun diğer şehirlerine göre travestilerin burada kendilerini daha rahat hissetmeleri ve bu nedenle daha kolay müşteri bulabilmeleri olduğu sanılıyor. Travestiler özellikle Alsancak civarında gece geç saatlerde müşteri avına çıkıyor. Polislerin bu saatlerde denetimlerini sıklaştırmalarına rağmen travestiler sokaklarda müşteri bekliyor. Eski bir polis memuru olan F.B'nin İzmir'e gelmesine, İzmir Emniyet Müdürlüğü'nün nasıl bir tepki göstereceği ise merak ediliyor.

İhbar maili yakalattı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bir yıl önce gelen ihbar mailinde, Güngören İlçe Emniyet Müdürlüğü Koruma Büro Amirliği'nde görevli polis memuru F.B'nin (28), gündüz polis olarak görev yaptığı, gece ise kadın kılığına girerek fuhuş yaptığı iddia ediliyordu. İhbarı ciddiye alan İstanbul Ahlak ve Kumar Büro Amirliği ekipleri, söz konusu mailde geçen bir internet sitesine girerek araştırma yaptı. Ekipler ilk olarak F.B.'nin fotoğraflarını internetteki "Fettan Ceyda" takma isimli kişinin fotoğraflarıyla karşılaştırdı. Kadın kıyafetleriyle poz veren kişi meslektaşlarıydı.

150 TL'yi kabul etti

Polisler, F.B.'yi 16 Ağustos 2011'de cep telefonundan arayarak ilişki teklif etti. İlk önce meslektaşlarına meşgul olduğunu söyleyen F.B., 18 Ağustos 2011'de ise ısrarlı aramalara dayanamayarak saati 150 TL'den fuhuş yapmayı kabul etti. Buluşma yeri olarak da Zeytinburnu'nda oturduğu evin adresini verdi. Eve giden bir polis memuru F.B.'nin parayı almasının hemen ardından kimliğini açıkladı. F.B. meslektaşları tarafından Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. F.B. burada verdiği ifadesinde şunları söyledi:

"Halen biseksüelim"


"Kendimi küçük yaşlardan beri kadın gibi hissetmekte idim. Normal bir erkek gibi yaşamak için çok zorladım ancak doğuştan eğilimim olduğu için düzelemedim. Hatta bu hareketlerimden dolayı doktora gidip tedavi olmak istedim. Birkaç seans gittim ancak bir sonuç alamadım. Dolayısı ile feminen hareketlerim devam ettiği için de bunu gizli gizli yaptım. Çünkü polis olmuştum ve mesleğimin verdiği sorumluluğa bir zarar gelmemesi için hep gizli yaptım ya da kendimi geri çektim. Bu cinsel eğilimlerimden dolayı zaman zaman erkek arkadaşlarımla birlikte oluyordum. İnternet sitesini de fuhuş yapmak için açmadım. Resimlerimi yayınlamak istedim. Halen biseksüelim. Bu işi paradan çok zevk için yapmaktayım." Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na çıkartılan F.B. serbest bırakıldı. İçişleri Bakanlığı ise jet hızıyla soruşturma başlattı. Önce açığa alınan F.B. kısa sürede tamamlanan soruşturma sonunda, gayri ahlaki ilişkileri nedeniyle meslekten ihraç edildi. F.B., 'fuhuş için yer temin etmek' suçundan ise beraat etti.