2012–2013 akademik yılında başlayacak “Atlı Turizm Rehberleri” dersiyle ülkenin ilk akademik donanımlı atlı rehberlerini yetiştirecek olan üniversite, aynı zamanda yetişmiş eleman açığını da kapatacak.

Son yıllarda Türkiye’de hizmet veren turistik işletmelerin, “doğa turizmi” adı altında atlı turizm ve rehberliğe önem verdiğini belirten YÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Orhan İçöz, bünyelerinde başlatılacak eğitim programı hakkında bilgi verdi. Özellikle Karadeniz, İç Anadolu, Ege ve Akdeniz bölgelerinde binicilik tesislerine yönelik ciddi yatırımlar yapıldığının altını çizen Prof. Dr. İçöz, "Giderek yaygınlaşan atlı turizm faaliyetlerinin amacına ve kurallarına uygun yapılması, atlı turizm rehberliği alanında kaliteli uzman rehbere olan ihtiyacın hızlı bir şekilde artmasına ve talebin yaygınlaşmasına neden oluyor. Turizm sektörü, doğa turizmi segmentinde YÜ'nün atlı turizm rehberliği alanında yetiştireceği turizmcileri bekliyor." dedi. YÜ ile Konvoy Country Club arasında yapılan protokolle biniş eğitimlerinin Seferihisar ilçesinde verileceğini ifade eden İçöz, “Özel bir turizm alanına uzman rehberler yetiştirmek amacıyla tasarlanmış olan bu eğitim için iki yarıyıl boyunca haftada 4 saat olmak üzere 2 saat teori ve 2 saat uygulama dersi koyulacak. Ders seçmeli olacak ve dileyen diğer bölüm öğrencileri de alabilecek.” diye konuştu.

Derslerde atçılık ve binicilik temel eğitimleri, atların anatomik ve fizyolojik özellikleri, beslenmeleri, bakım ve sağlıkları, atlı sporlar ve özellikleri, binicilik ve olimpizm, binicilik tarihi, atçılık çalıştırıcılığı, binicilik çalıştırıcılığı, nalbantlık eğitimleri, atlı turizm güzergâhları, atlı turizm rehberliğinin temel özellikleri gibi konular öğretilecek.