Buca Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, ulusal ve uluslararası turnuvalarda ülkemizi temsil edecek yıldızlar yetiştiriyor. Katıldığı bölgesel ve ulusal turnuvalarda önemli başarılara imza atan Kulübün tekvando takımının 2 yetenekli sporcusu, önümüzdeki ay düzenlenecek Dünya ve Balkan Şampiyonaları'na hazırlanırken; 14 sporcu da Türkiye Şampiyonası'nda mindere çıkacak.

Buca Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü bünyesi kurduğu branşlardan şampiyonlar çıkarmaya devam ediyor. Kulübün tekvando takımı 343 lisanlı sporcusu ile katıldığı ulusal ve bölgesel turnuvalarda önemli başarılara imza atarken, yetenekli tekvandocular Tolga Çalışkan ve Emre Alp ise önümüzdeki ay düzenlenecek Dünya ve Balkan Şampiyonaları'nda Türkiye'yi temsil edecek.

Şampiyonalar'da Buca'yı ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek için çalışmalarını sürdüren Buca'nın yıldızlarından Emre Alp Ağustos ayından Güney Kore'de düzenlenecek Yıldızlar Dünya Şampiyonası'nda; Emre Alp ise Balkan Şampiyonası'nda mindere çıkacak. Buca'nın yıldızlarının tek hedefi ise iyi dereceler elde ederek hem Buca'nın hem de Türkiye'nin gururu olmak. 

Miniklerin hedefi Türkiye şampiyonluğu

Buca Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü taekwondo takımının 14 minik sporcusu 29 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında Çanakkale'de yapılacak Minikler Türkiye Şampiyonası için tüm hazırlıklarını tamamladı. Bünyesinde 343 lisanlı sporcusu ile katıldığı turnuvalarda önemli başarılara imza atan Belediyespor'u, Türkiye Şampiyona'sında 14 minik sporcu temsil edecek. Şampiyona'dan iyi dereceler alma hedefiyle yoğun bir çalışma temposuna giren Buca'nın yıldızlarının ortak hedefi ise Türkiye Şampiyonu olmak. 

Belediyespor'un yıldız tekvandocularından Rana İğan ve Enes Kamacı ise katıldıkları Minikler Avrupa Şampiyonası'nda ikinci olma başarısı gösterdiler.